Onze troeven

Van Newbie naar Expert in 3 jaar tijd: een programma op maat

Newbie.png

Newbie

In het eerste jaar krijg je de basistheorie over communicatie zodat je al vrij snel tot een goed inzicht komt in het vak. Aan de hand van een aantal opdrachten uit het werkveld, toets je de theorie aan de praktijk.

We zetten je talenkennis op scherp, geen feit uit de actualiteit ontgaat je nog en we oefenen jouw creatieve skills.

Talented.png

Talented

In het tweede jaar maak je een eerste keuze. Met Marketingcommunicatie ga je de commerciële kant op en ambieer je een job in de marketing, reclame of verkoop.

In Corporate communicatie leg je je toe op bedrijfscommunicatie met thema’s als PR, imago of corporate social responsibility.

Expert.png

Expert

In het 3e jaar kies je jouw specialisatie: Advertising, Events, Sales, PR & Media of Digital Storytelling. Je vindt jouw droomjob in een gespecialiseerd agency.

Bij elke specialisatie hoort een ander keuzepakket. Ga je liever voor allround communication, dat kan ook!

Onze visie

Howest Communicatiemanagement: visie

Gastsprekers van formaat

commgt_gastcolleges.gif

We willen onze studenten graag blijvend inspireren. Op regelmatig basis komen gastsprekers over de vloer om hun laatste bevindingen, aparte visies of eigenzinnige creaties met onze studenten te delen.

Bedrijfsbezoeken

Dat onze studenten mee moeten zijn met de laatste trends, daar gaan we prat op. Bezoeken aan de meest innovatieve, creatieve bedrijven zoals Barco passen dan ook perfect binnen deze optiek.

Opdrachten in samenwerking met het werkveld

commgt-soldiers.jpg

Fictieve opdrachten, die zie je  hier maar zelden. We laten er geen gras over groeien en nemen je van meet af aan op sleeptouw de professionele wereld in. Bedrijven zijn altijd nieuwsgierig naar jouw verfrissende ideeën.

En jij leert op een mum van tijd een heleboel bij!

Twee stages: Durven & Doen!

commgt_stageselfies.gif

In semester 3 trek je er voor 4 weken op uit (hier of in een ander land, dat kies je zelf). In semester 6 ben je het volledige semester op stage, dat zijn maar liefst 13 weken!

Geen betere leerschool dan de échte professionele communicatiewereld. Je leert er de knepen van het vak en je mag er nog eens op je bek gaan, ook al hoeft dat niet per sé.

Momenteel lopen studenten van ons stage bij onder andere de volgende organisaties: Medialaan, Gutzandglory, Studio Tornado, Proud Mary, Roomblush, Well Communications, Hannibal, D’M&S, Kortrijk Xpo, Influo, Join, Thomas Cook, Clouds, VTM, UPR, …

Fu** it, Let’s go to New York! Een studiereis om U tegen te zeggen.

Elke 2 jaar organiseren we een studiereis naar New York voor onze 2e en 3e jaarstudenten.

Je snuift er de sfeer en cultuur op van deze topper, maar vooral: je raakt geïnspireerd en gebeten door de beklijvende verhalen van de crème de la crème van de communicatie.

Je bezoekt de beste bureaus van deze planeet. Je kunt het zo gek niet bedenken, we loodsen jou er binnen.

Wij zijn jouw grootste fans: coaching aan de zijlijn

Wij tonen je hoe … maar jij springt! Verken de wereld en jezelf. Ontdek je talent … en je liefde. Kom uit je kot en proef van het echte (werk)leven. En word zo een nooit gezien communicatiewonder.

Aan de zijlijn – altijd en overal – jouw grootste fans: Jan, Evelien, Dirk, Lieselot, Frank, Isabelle, Sarah, Gudrun, Ingmar, Joanna en Caroline.

Opleiding / Dienst