Opleidingsprogramma

De eerste vier semesters

DSC04190.jpg

In de opleiding Biomedische Laboratoriumtechnologie krijg je een stevige wetenschappelijke basis die je breed inzetbaar maakt. Chemie, pathofysiologie en biologie zijn belangrijke vakken. Je leert hoe het menselijk lichaam functioneert als het ziek of gezond is. Je ontdekt de wereld van de micro-organismen. Het labo wordt je vertrouwde werkplek. Je doet er allerlei experimenten en je leert de verschillende onderzoekstechnieken kennen.

Naarmate je vordert in je opleiding, komen meer uitdiepende modules aan bod. Je maakt kennis met de verschillende domeinen waar je als analist aan de slag kunt: microbiologie, histologie, biotechnologie, pathologie, farmacie en voeding.

Het vijfde en zesde semester

In het derde jaar kies je een specialisatie als afstudeerrichting. Je bent nu klaar om real life cases aan te pakken in ons ‘skills lab’. Dit betekent dus minder theorie en meer situaties praktisch aanpakken zoals je dit ook zal doen in het werkveld.

In semester zes starten we met een buitenlandse studiereis waar we toegang krijgen tot hooggekwalificeerde labo’s, waar we de verschillen met België bestuderen en waar er natuurlijk ook tijd is voor ontspanning en cultuur. Daarna vertrek je zelf op stage in een labo. Je beslist zelf of je je stage loopt in het binnen- of het buitenland. Daaraan gekoppeld maak je een bachelorproef als sluitsteen van je opleiding. Een aantal van onze studenten werden genomineerd voor de Vlaamse scriptieprijs of haalden schitterende awards binnen zoals de Innovation award, de ‘thesisprijs stichting tegen kanker’ en Analist van het jaar!

DSCF5803.jpg