Jouw toekomst

De job van je leven!

Als boekhouder-accountant-fiscalist sta je midden in het bedrijfsleven. Je vertaalt de financiële gegevens die je verzamelt, analyseert, interpreteert en registreert in concrete adviezen. Kortom, je schetst voor de ondernemer een optimaal kader om allerlei beslissingen te nemen: verantwoorde investeringen, kostenbesparingen, optimalisatie van de fiscale toestand, verhoging van de rendabiliteit ...

Je kunt aan de slag in een accountancy- of boekhoudkantoor waar je dossiers van klanten uit diverse bedrijfstakken van a tot z opvolgt. Niet alleen kmo’s vallen onder je hoede, maar ook zelfstandige handelaars zoals bakkers, dagbladwinkels, kappers...

Als dossierbeheerder heb je de verantwoordelijkheid voor een eigen klantenportefeuille. Voer je een deel of de volledige boekhouding van één bedrijf, dan werk je als intern boekhouder samen met een team aan opdrachten voor één klant, je eigen werkgever. Dat kan zowel in een industriële, handels- of dienstverlenende onderneming zijn of zelfs bij de overheid (openbare besturen, ministerie van financiën, gemeenten...).

Ook in de non-profit (ziekenhuizen, mutualiteit, rusthuizen) ben je gegeerd. Kortom, in alle organisaties met boekhoudkundige, financiële en/of fiscale taken, ligt een carrière op je te wachten.

Werkzekerheid

howest illustraties_locatie cropped.png

Met een diploma Bedrijfsmanagement- afstudeerrichting Accountancy- fiscaliteit ben je zeker van een job.

Ook in economisch moeilijke tijden is de keuze voor een financiële opleiding de juiste beslissing. De vraag naar boekhouders en accountants was nog nooit zo groot. Boekhouder / accountant is het beroep van vandaag én van de toekomst.

Verder studeren

howest illustraties_toekomst cropped.png

Met je diploma Bedrijfsmanagement - Accountancy-Fiscaliteit kan je ook verder studeren:

  • In een verkort traject kun je het diploma van één van onze andere afstudeerrichtingen binnen Bedrijfsmanagement behalen.
  • Een andere mogelijkheid is om, na een schakelprogramma, aan een masterstudie te beginnen. De meest gekozen studierichtingen zijn dan Handelswetenschappen en TEW.
Opleiding / Dienst