Onze troeven

Kiezen in het eerste jaar

Wanneer je Bedrijfsmanagement studeert aan Howest, vragen we je om al een keuze te maken voor je afstudeerrichting in het eerste jaar.

We doen dit heel bewust. Op die manier krijg je in je eerste jaar al de basis van je afstudeertraject en groeit de ‘goesting’ om je er verder in te verdiepen gedurende de rest van je studiejaren. Het geeft je bovendien snel een beeld of je het juiste afstudeertraject hebt gekozen. Ben je na 1 jaar niet overtuigd, dan kan je makkelijk schakelen naar een ander afstudeertraject binnen Bedrijfsmanagement.

Sprekers/docenten uit het werkveld

Binnen onze verschillende afstudeerrichtingen krijg je niet alleen les van lectoren die allen hun ervaring hebben opgedaan in de bedrijfswereld. Heel vaak worden gastsprekers en gastdocenten uitgenodigd uit de verschillende domeinen die we met bedrijfsmanagement overkoepelen.

Brengen we de gastsprekers niet tot bij jullie, dan nemen we jullie gewoon mee naar het bedrijf om de les daar te laten doorgaan.

Bedrijfsbezoeken

De opleiding Bedrijfsmanagement van Howest staat voor praktijkgericht onderwijs waarbij we het belangrijk vinden dat onze studenten van in het eerste jaar een voeling hebben met de bedrijven.

Doorheen de 3 jaar dat je Bedrijfsmanagement studeert, nemen we je regelmatig mee naar de bedrijven waar we mee samen werken. Het kan variëren van een terminal tot de financiële afdeling, een bezoek aan de productie, de marketing, de boekhouding,..

Twee stages

We gaan niet voor 1, maar voor 2 stages binnen de opleiding. Op het einde van het 2e jaar, kan je een eerste ervaring gaan opdoen op een stageplaats. Niets zo leerrijk als, onder begeleiding, 30 dagen voor de leeuwen te worden gegooid. 

In het 3e jaar gaan we nog een stap verder en mag je 13 weken het beste van jezelf geven met mogelijks, als de match er langs beide kanten is, een contract als beloning.

Opdrachten in samenwerking met het werkveld

Zoals we eerder aangaven, staat Bedrijfsmanagement studeren aan Howest garant voor een samenwerking met het werkveld. Doorheen de 3 jaar proberen we je zo veel mogelijk opdrachten te laten uitvoeren voor bedrijven.

Waar het in het eerste jaar veelal gaat om kleine, soms fictieve opdrachten, groeit dit doorheen de 3 jaar tot volwaardige consultancy-opdrachten waar je enkele weken mee bezig bent.

Studiereizen

Als we het mogen geloven van onze studenten: een van de hoogtepunten doorheen je opleiding wordt de studiereis. Elke afstudeerrichting gaat sowieso één keer, soms zelfs twee keer op studiereis.

Twee tot drie dagen word je meegenomen richting Brussel, Duitsland, Nederland, London,… om je onder te dompelen in de cultuur en de wereld van jouw afstudeerrichting. Kriebels gegarandeerd!

Opleiding / Dienst