Jouw toekomst

Diploma op zak?

howest illustraties_uniek cropped.png

Met een bachelor in het Bedrijfsmanagement - afstudeerrichting Financiën & Verzekeringen heb je de commerciële competenties, de gespecialiseerde kennis en digitale skills om een mooie carrière uit te bouwen.  

Banken en verzekeraars, vastgoedkantoren, andere bedrijven en overheidsinstellingen zijn voortdurend op zoek naar dergelijke professionele Bachelors. 

Beroepen als relatie- en/of vermogensbeheerder of kantoordirecteur, verzekeringsagent of -makelaar, corporate finance-specialist, beleggingsadviseur en/of beursanalist, vastgoedmakelaar-bemiddelaar of -syndicus, projectontwikkelaar en financial planner behoren tot je mogelijkheden.  

Ook verzekeringsmaatschappijen, grote makelaarskantoren, revisoren- en accountancykantoren en bedrijven die hun verzekeringen intern uitbouwen, doen graag een beroep op jou. Je kunt er werken als accountmanager, inspecteur, schadebeheerder, riskmanager of compliance officer. Wil je mee nadenken over het ontwerpen van nieuwe innovatieve diensten of producten, dan is productmanager misschien wel iets voor jou.   

Wil je je eigen kantoor opstarten? Het diploma Financiën & Verzekeringen is erkend om in de financiële en verzekeringssector als zelfstandige aan de slag te gaan. Wie vastgoedmakelaar wil worden, heeft met dit diploma een stapje voor om de BIV-stage tot een goed einde te brengen.  

Goed om weten: Howest is erkend als extern examencentrum voor het behalen van het attest kredietbemiddeling. 

Verder studeren?

Je hebt al een bachelordiploma op zak, maar je wil je toch nog verder verdiepen in een extra domein? Je bent op zoek naar een extra troef om je profiel te boosten? Je wil alles te weten komen over finance, verzekeringen of vastgoed? Dat kan! Via een verkort traject van de opleiding bedrijfsmanagement Financiën & Verzekeringen, ontpop je je tot Financial Advisor, Insurance Advisor of Real Estate Advisor.

Daarnaast kan je binnen onze hogeschool nog een bijkomende bachelor Bedrijfsmanagement behalen in een verkort traject. Door de stevige basis aan bedrijfsmanagementvakken die bij elke afstudeerrichting terugkomt, kan je in een zeer korte periode (1/1,5 jaar) een tweede bachelorsdiploma bedrijfsmanagement behalen.

Uiteraard kan je ook nog gaan voor een masterdiploma. Via een schakelprogramma kan je gemakkelijk doorstromen en kan je toch nog die master halen waar je misschien al zo lang van droomt.