Jouw toekomst

De job van je leven!

howest illustraties_uniek cropped.png

Met een bachelor in het Bedrijfsmanagement - afstudeerrichting Financie- en verzekeringswezen ben je opgeleid tot een commercieel medewerker die dankzij zijn gespecialiseerde kennis en digitale skills een mooie carrière kan opbouwen. Banken en verzekeraars, vastgoedkantoren, syndici, andere bedrijven en overheidsinstellingen zijn voortdurend op zoek naar dergelijke professionele Bachelors.

Beroepen als relatie- en/of vermogensbeheerder of kantoordirecteur, verzekeringsagent of –makelaar, krediet- of leasingspecialist, beleggingsadviseur en/of beursanalist en financial planner behoren tot je mogelijkheden. 

Ook verzekeringsmaatschappijen, grote makelaarskantoren, revisoren- en accountancykantoren en bedrijven die hun verzekeringen intern uitbouwen, doen graag een beroep op jou. Je kunt er werken als accountmanager, inspecteur, schadebeheerder, riskmanager of compliance officer. Wil je mee nadenken over het ontwerpen van nieuwe innovatieve diensten of producten, dan is productmanager misschien wel iets voor jou.  In de vastgoedsector kan je aan de slag als medewerker in een immobiliënkantoor, vastgoedverkoper of dossierbeheerder-syndicus. 

Wil je je eigen kantoor opstarten? Het diploma Financie- en verzekeringswezen is erkend om in de bank- en verzekeringssector als zelfstandige aan de slag te gaan. Wie vastgoedmakelaar wil worden, heeft met dit diploma een stapje voor om de BIV-stage tot een goed einde te brengen. 
Goed om weten: Howest is erkend als extern examencentrum voor het behalen van het attest kredietbemiddeling. 

Werkzekerheid

Met een diploma Bedrijfsmanagement- afstudeerrichting Financie- en verzekeringswezen ben je zeker van een job.

Ook in economisch moeilijke tijden is de keuze voor een financiële opleiding de juiste beslissing. De vraag naar financiële experts met vakkennis én inzicht in de nieuwste digitale technologieën was nog nooit zo groot. Ook wie kiest voor verzekeringen, vindt onmiddellijk een job: verzekeringstussenpersoon is immers een knelpuntberoep. 

Verder studeren

howest illustraties_toekomst cropped.png

Verder studeren: Met je diploma Bedrijfsmanagement - Financie- en verzekeringswezen  kan je ook verder studeren.

  • In een verkort traject kun je het diploma van één van onze andere afstudeerrichtingen binnen Bedrijfsmanagement behalen.
  • Een andere mogelijkheid is om, na een schakelprogramma, aan een masterstudie te beginnen. De meest gekozen studierichtingen zijn dan Handelswetenschappen en TEW.