Jouw toekomst

De job van je leven!

Je kan als expert werken in een boekhoudkantoor of bij de boekhoudafdeling van een bedrijf of een overheidsinstelling. Het is een knelpuntberoep, dus garantie op werk.

In een boekhoudkantoor beheer je een hele variatie aan dossiers. Je werkt mee aan duidelijke financiële rapportering, je doet voorstellen om belastingen te besparen of je helpt ondernemingen op te richten.  Dit alles telkens met het passende advies voor de klant. Je tracht je klant te helpen met het nemen van de juiste beslissingen en zijn winst te optimaliseren. Een prachtige uitdaging in overleg met je klant! In onze opleiding word je hierop prima getraind. 

Werk je op een boekhoudafdeling voor één onderneming of overheidsinstelling, dan draai je als all-round financieel adviseur intern mee met de organisatie, eventueel wereldwijd. Je verzorgt de financiële rapportering voor het management, je stuurt andere medewerkers aan in de dagdagelijkse boekingen, je houdt contacten met de banken, klanten en controlerende instanties. Digitale tools hiervoor beheers je perfect, dankzij je prima opleiding bij ons.

Via de vele, aangename gesprekken met de docenten, helpen we je de keuze te maken die je het best past. Via onze leerrijke stages doe je ervaring op in een boekhoudkantoor én op een boekhoudafdeling. Ideaal om je latere carrière de juiste richting te geven. 

Wil je je later als zelfstandige vestigen, dan biedt ons studieprogramma het maximum aan vrijstellingen om deze weg in te slaan. 
Wil je verder studeren, dan ligt via een verkort traject de weg naar een tweede bachelordiploma of een masterdiploma open.
 

Werkzekerheid

howest illustraties_locatie cropped.png

Met een diploma Bedrijfsmanagement- afstudeerrichting Accountancy- fiscaliteit ben je zeker van een job.

Ook in economisch moeilijke tijden is de keuze voor een financiële opleiding de juiste beslissing. De vraag naar boekhouders en accountants was nog nooit zo groot. Boekhouder / accountant is het beroep van vandaag én van de toekomst.

Verder studeren

howest illustraties_toekomst cropped.png

Met je diploma Bedrijfsmanagement - Accountancy-Fiscaliteit kan je ook verder studeren:

  • In een verkort traject kun je het diploma van één van onze andere afstudeerrichtingen binnen Bedrijfsmanagement behalen.
  • Een andere mogelijkheid is om, na een schakelprogramma, aan een masterstudie te beginnen. De meest gekozen studierichtingen zijn dan Handelswetenschappen en TEW.