Wat is het verschil tussen een goedkope en een dure lader?

In opdracht van het VTM nieuws onderzocht de opleiding energiemanagement vorig jaar in september de kwaliteit van smartphoneladers. Zijn er verschillen tussen de goedkopere opladers in de handel en de originele oplader van de smartphonefabrikant?

Tijdens het onderzoek werden diverse parameters gemeten: de omzetting van AC naar DC, rendementsbepalingen, analyseren van het sluimerverbruik en de opwarming van de lader en de smartphone. Daarnaast werden de laders ontmanteld om de elektronica te analyseren en te vergelijken.

Algemeen (*) werden een aantal significante verschillen tussen de twee types opladers onderzocht. Het grootste verschil tussen de twee opladers bevindt zich in de elektronica en de kwaliteit van de printplaat. De kwaliteit van de goedkopere opladers scoorde hierbij ondermaats en de onderzoekers stelden de veiligheid ervan in vraag.

Open ladersOok Test Aankoop heeft in februari 2018 meer dan 50 laders onderzocht. Uit hun onderzoekt blijkt dat in de helft van de gevallen de gsm-laders niet veilig zouden zijn. Lees meer op Datanews.

(*) Alle informatie omtrent dit onderzoek is terug te vinden via de site van VTM Nieuws.