Howest Energiemanagement

Waarom kozen Ruben en Jasper voor Energiemanagement?

Waarom kozen Ruben en Jasper voor Energiemanagement?

Ruben D’helft zit in het laatste jaar Energiemanagement. Ruben heeft Elektriciteit-Elektronica gestudeerd in het VTI van Waregem, een pure technische richting.
“Tijdens de zoektocht naar de ideale opleiding was het belangrijk dat ook het niet technologische zoals het economische aspect aan bod kwam. Hierdoor koos ik voor Energiemanagement.” vertelt Ruben.

“Als energiemanager word je niet opgeleid tot 1 specifiek beroep maar tot een energie-expert die in verschillende sectoren aan de slag kan. Howest heeft mooie labo’s waar we aan de slag kunnen met zonnepanelen, luchtgroepen en een warmtekrachtkoppeling waardoor de theorie direct kan omgezet worden in de praktijk. Bepaalde labolessen gaan ook door bij de bedrijven zodat we met het laatste nieuwe materiaal leren werken, maar ook de kennis uit het werkveld met ons gedeeld wordt. Deze praktijkgerichte aanpak vind ik super in Howest.”

img_9363.jpg

Jasper D’helft heeft ook Elektriciteit-Elektronica gedaan in het secundair en startte samen met zijn broer Ruben daarna met Energiemanagement.
Waarom koos je voor ENM? “Omdat ons energielandschap voor enorme uitdagingen staat, wil ik hier mijn steentje aan bijdragen” zegt Jasper. “De toekomstgerichtheid en werkzekerheid die dit met zich meebrengt zijn een groot pluspunt. Ook mijn interesse in technologie en wetenschappen en de veelzijdigheid aan vakken waren een belangrijkste drijfveer om aan deze opleiding te beginnen.”

“Een belangrijke troef van Energiemanagement is dat je wordt opgeleid tot energiespecialist met meer dan alleen technische kennis. Door het verduurzamen van de energiesector is de kennis van economie en management essentieel. Ook deze zaken komen grondig aan bod in de opleiding. Je hoeft dus zeker geen pure techneut te zijn om deze opleiding te volgen.”

“Door de vele projecten en samenwerking met de industrie wordt de kloof tussen de opleiding en de arbeidsmarkt heel klein. Er zijn ook heel wat docenten die zelf een eigen bedrijf hebben in de sector en zo dus uit de pure praktijk kunnen spreken.”

 

Wil jij meer te weten komen over de opleiding Energiemanagement? Kom dan zeker langs op de Howest-stand tijdens één van de SID-in beurzen, kom een proefles meevolgen of breng pns een bezoek tijdens een infodag.