De 8 verrassendste (en leukste) studeerplekjes in Kortrijk en Brugge

De 8 verrassendste (en leukste) studeerplekjes in Kortrijk en Brugge

De 8 verrassendste (en leukste) studeerplekjes in Kortrijk en Brugge

Intussen zitten we volop in de examenperiode. Merk je dat je thuis te snel afgeleid bent bij het blokken? Ben je de kale muren van de bib intussen wel beu gezien? Misschien kunnen deze speciale studieplekjes de blokperiode nieuw leven in blazen.  

 

1. Het Guldensporenstadion

Ben je een grote voetbalfanaat? Goed nieuws, dan kan je studeren in je natuurlijke habitat! De loges van KV Kortrijk worden elke dag opengesteld van 9u tot 17u. 


© KVK

2. Rijksarchief Brugge

In het rijksarchief in Brugge kan je, mits lezerskaart, het hele jaar door je boeken openslaan. Het voordeel? Hier is geen wifi. ‘Geen wifi, een voordeel?!’, denk je misschien. Maar, geen wifi = geen Instagram = geen afleiding!

3. In de kerk 

Laat je van je meest vrome kant zien en studeer eens in een kerk. De Sint-Katarinakerk in Brugge en Sint-Elisabethkerk in Kortrijk zijn beide open van 9u tot 21u. Behalve op zondag natuurlijk want dan is het misviering. Vergeet geen kaarsje te branden!

 

4. Tussen de gloednieuwe auto’s

Studeren kan tegenwoordig echt op de gekste plaatsen. Een beetje buiten Kortrijk, in Deerlijk, kan je blokken in de showroom van Groep Decancq. Met zicht op de nieuwste auto’s én met gratis koffie of frisdrank. Fun!


© Groep Decancq

5. Snuffel Hostel

Blokken in een hostel, het is eens iets anders. Snuffel Hostel in Brugge zet zijn deuren open voor studenten, tussen 8 en 22u. Word je moe van al dat studeren? Dan kan je misschien een kamer huren om power napke te doen. 

6. Op café of restaurant

Tal van cafés en koffiehuizen ontvangen hun geliefde studenten ook in de blok met open armen. Denk maar aan Pand.a, Barcyclette en deDingen in Kortrijk en Ottentic in Brugge. Maar euh, laat de pintjes ook niet te rijkelijk vloeien. Een hele dag studeren om de dag erna wakker te worden met een kater én blackout zou toch zonde zijn! 

7. In het ziekenhuis

Onder het motto ‘blokken zonder brokken’, verwelkomt AZ Groeninge je in campus Reepkaai. Blokkers worden er goed in de watten gelegd. Naast koffie, thee en water, voorziet het ziekenhuis vers fruit én je kan er lunchen aan het medewerkerstarief: yes!  

8. Of liever in een verzorgingscentrum?

In Brugge geen studie in het ziekenhuis, maar wel in de verzorgingscentra. Ideaal voor studenten uit de zorgrichtingen! Ook hier wordt je goed verwend. Bij WZC Van Zuylen krijg je gratis koffie, water en fruit. In DVC Sparke Viers krijg je ook nog gratis soep. Ontspannen doe je in de tuin of aan de biljarttafel. 

Uiteraard kan je ook nog steeds terecht in je oude vertrouwde Howest bibliotheek! Succes!!!