header--person header--title

Graduaat Multimedia en Informatietechnologie

Graduaat Multimedia en Informatietechnologie

Spreek je in webtechnologie? Zijn IT en multimedia helemaal je ding en volg je daarin de nieuwe ontwikkelingen en innovaties? Wil je later de handen uit de mouwen steken om iets met je IT-kennis en grafische skills te doén? En kom je graag alles te weten over hoe een mooie en gebruiksvriendelijke website ontstaat?

Dan is deze graduaatsopleiding, die je boetseert tot allround ondersteunende front-end webdeveloper, ongetwijfeld de jouwe!

Bekijk de opleidingsbrochure, ontdek de opleidingsprogramma’s, de troeven, oriëntatie in het werkveld en zoveel meer.

Brochure downloaden Brochure aanvragen Opleidingswebsite

Wil je onze campussen ‘in het echt’ zien? Reserveer je bezoek

Vind je geen gepast tijdstip? Mail naar bezoek@howest.be

Volg de graduaatsopleiding Multimedia en Informatietechnologie op sociale media

Een vraag over de opleiding?

Stel je vraag

Een vraag over de opleiding Multimedia en Informatietechnologie? We beantwoorden graag je vraag via e-mail.

Stuur e-mail

Stel je vraag aan een van de lectoren

De opleidingscoördinator en lectoren staan voor je klaar. Zij antwoorden met plezier op je specifieke vragen. Vuur je vragen per e-mail af.

Dieter Roobrouck

Dieter Roobrouck

Curriculum coördinator

Stuur e-mail
Christophe Laprudence

Christophe Laprudence

Lector

Stuur e-mail

Ben je al overtuigd van je studiekeuze? Nu inschrijven

Opleiding in beeld

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Graag geven we je een sneakpreview van wat je te wachten staat.

Campus Kortrijk Weide - Gebouw A

De campus ligt op een boogscheut van het station en vlak bij het centrum van Kortrijk. Die ideale locatie combineren we met aangename leslokalen, persoonlijke begeleiding en hightechinfrastructuur op de campus. In Kortrijk biedt Howest innovatieve opleidingen. Die vibe, die creativiteit, die zoektocht naar innovatie, die voel je op alle campussen in de stad.

Contactgegevens:

Sint-Martens-Latemlaan 2B, 8500 Kortrijk
+32 56 24 12 11
kortrijk@howest.be
Meer info en routeplan

Veelgestelde vragen over de opleiding

Wat moet ik precies onder Multimedia en Informatietechnologie verstaan?

Multimedia en Informatietechnologie (MIT) is een tweejarige graduaatsopleiding waarin je frontend websites leert ontwikkelen en coderen, rekening houdend met gebruiker, opdrachtgever en huisstijl van het bedrijf.

Moet ik creatief zijn om deze opleiding te kunnen volgen?

Bij Multimedia en Informatietechnologie (MIT) is creativiteit geen must, we leren je tijdens de opleiding technieken en regels om automatisch mooie designs te maken.

Is dit een programmeeropleiding?

Bij Multimedia en Informatietechnologie (MIT) ontwikkel je alles wat de bezoeker ziet op een website: zowel het visuele aspect als de interacties met gebruikers in de browser. De visuele onderdelen maak je met Adobe Photoshop, Adobe Illustrator en Adobe XD, terwijl je HTML, CSS leert om van dit alles een website te maken.
De eerste basisbegrippen van programmeren leer je in de taal ‘Python’, de interacties met de website-gebruiker via Javascript en (basis)PHP. 
Je krijgt dus zowel grafisch gerichte als programmeervakken.

Is de opleiding praktisch?

Multimedia en Informatietechnologie (MIT) is een graduaatsopleiding, de meest praktische opleidingsvorm in het hoger onderwijs, zonder aparte theorielessen. Meestal start de les weliswaar met wat theorie, maar die wordt onmiddellijk toegepast in oefeningen.
Elk semester is er bovendien een project rond werkplekleren, waarbij je direct kennis maakt met projecten die rechtstreeks van de werkvloer komen. Het laatste semester (van de vier) is één grote stage.

Ik studeer nu geen IT of informatica, kan ik dan MIT volgen?

Natuurlijk, en al zeker als je een gezonde interesse hebt in computers, software en website-ontwikkeling! We gaan er sowieso van uit dat niemand in de opleiding uit een vooropleiding IT komt, dus we starten met de basis.

Ik zie in de folder de module Applied Maths. Is dat wiskunde?

Om aan de slag te gaan met informatica heb je een basis wiskunde nodig. Maar geen nood: we pakken dit weinig populaire vak heel praktisch aan en passen zelfs de lesmethode aan. De module wiskunde wordt gedurende het eerste semester normaal gezien twee uur per week gegeven, maar wij kiezen voor wekelijks drie uren, zodat het tempo van de oefeningen lager ligt en iedereen de kans krijgt de leerstof efficiënt te verwerken. Wie in het middelbaar drie of vier uur wiskunde per week kreeg, zal bovendien weinig nieuwe zaken leren.

Waar kom ik later terecht?

Je kan als webdeveloper aan de slag in een webagency, marketingbureau of bij een bedrijf waarvan je de website maakt en/of onderhoudt.

Heb ik een Windows-laptop nodig of een Macbook?

Voor de opleiding MIT kan je beide systemen gebruiken, ook in webagencies worden ze door elkaar gebruikt. Er is bijgevolg geen voorkeur, zodat je vrij bent om te kiezen. Meer info over de benodigde configuratie voor de opleiding vind je hier.

Is de opleiding in het Nederlands of Engels?

De opleiding wordt gegeven in het Nederlands, maar dé informatica-taal is natuurlijk Engels. Dat betekent dat er veel Engelstalige termen gebruikt zullen worden in de opleiding.

Waar haal ik alle nodige software?

Howest voorziet voor alle studenten de nodig software. Meer info daarover vind je hier.

Welke boeken of cursussen moet ik aankopen?

Momenteel moet je voor de opleiding geen papieren cursussen aankopen: het materiaal dat we in de opleiding gebruiken wordt door ons team zelf gemaakt. Zo kunnen we de kosten drukken en hebben we exact wat nodig is voor de opleiding.

Hoeveel les heb ik per week?

Het aantal lesuren per week verschilt per semester, maar schommelt ongeveer rond de 20 uur. Momenteel heb je in het eerste semester 21 uur les, in het tweede 16 en in het derde 18. Het vierde semester heb je de eerste vier weken een project, waarna je op stage vertrekt. Tijdens het vierde semester werk je volgens een normale werkweek van 38 à 40 uur.

Heb je een lesrooster en academische kalender eruit?

Een voorbeeld van een lesrooster en academische kalender vind je via deze link.

Hoeveel kost deze opleiding?

Een overzicht van de kostprijs van de opleiding vind je via de wegwijzer.

Meer informatie over de studentenvoorzieningen en -faciliteiten en het laptopproject aan Howest

Studentenvoorzieningen en -faciliteiten

Op zoek naar de juiste studiekeuze? Vragen over studentenfaciliteiten, studietoelage, financiële ondersteuning, huisvesting of tussenkomst in de vervoerskosten van en naar de campus? Andere persoonlijke vragen?

Meer informatie

Het laptopproject

Elke student aan Howest heeft een laptop nodig met legale software die door de opleiding aanbevolen wordt.

Meer informatie