Het laptopproject van Howest

Het laptopproject van Howest

Elke student aan Howest heeft een laptop nodig met legale software die door de opleiding aanbevolen wordt.

Om de toekomstige Howest-studenten zoveel mogelijk te faciliteren onderhandelt Howest elk jaar via een intermediair de best mogelijke voorwaarden voor hardware en service. Dit resulteert in een gevoelig prijsvoordeel ten opzichte van gelijkaardige commerciële toestellen.

Heb je een vraag?

Stuur e-mail

Hardware en software

Afhankelijk van de softwarebehoeften van het onderwijs wordt per opleiding een laptopmodel voorgesteld. Door alle Howest aankopen te bundelen, wordt een voordelig pakket samengesteld van hardware en service. Het staat elke student uiteraard vrij om zelf zijn laptop of software aan te kopen via een ander verkoopskanaal.

Via onderstaande knop kan je de specificaties voor het academiejaar 2021-2022 terugvinden.

Meer informatie

Veelgestelde vragen

Waarom is een laptop verplicht? Wat zijn de voordelen?

Met een laptop heb je altijd en overal toegang tot jouw cursusmateriaal, internet, presentaties. Werken aan jouw opdrachten kan je thuis, op kot of op school want je beschikt over alle noodzakelijke software op je toestel. Via jouw laptop kan je de elektronische communicatie van jouw docenten vlot opvolgen via e-mail of onze leeromgeving.

Ben ik verplicht een laptop via het laptopproject te kopen?

Nee, niemand is verplicht een toestel aan te kopen via het laptopproject. Het is vrijblijvend aanbod. Mogelijk heb je al een toestel en kan het ook gebruikt worden in jouw opleiding als het toestel nog performant genoeg is. Verken de markt, vergelijk aanbiedingen en prijzen, wees kritisch.

Hoe werkt laptopproject? Welk voordeel heb ik daarbij?

Howest werkt samen met externe partners voor het aanbod van de toestellen. In samenspraak met de hogeschool gaat de externe partner op zoek naar toestellen bij topmerken die minstens 3 jaar geschikt zijn binnen de gekozen opleiding. Daarom vragen wij van onze externe partners dat er ook 3 jaar bedrijfsgarantie wordt aangeboden op de toestellen.

  • HP/DELL: Je krijgt 3 jaar next business day on-site garantie voor HP & DELL via onze externe partner academicshop.be. Concreet betekent dit, dat als je je laptop binnenbrengt voor een reparatie onder garantie in het service center van de externe partner, het toestel de volgende werkdag hersteld wordt. Duurt een herstelling langer dan verwacht dan heb je recht op een vervangtoestel.
     
  • APPLE: De herstellingen gebeuren in één van Lab9 winkels (Kortrijk, Brugge). Als de hersteltijd langer duurt, heb je recht op een vervangtoestel.
Waar kan ik mijn laptop bestellen?
Hoe kan ik de leverancier contacteren?
  • Voor de HP en DELL toestellen kan u bellen naar +32 3 327 30 74 of mailen naar info@academicshop.eu
  • Voor de Apple toestellen kan u bellen naar 056 25 55 11 of mailen naar education@lab9.be
Belangrijke informatie over Wifi binnen Howest

Sinds september 2019 moeten alle toestellen in Howest beschikken over wifi kaart die 5Ghz frequentie ondersteunt. Bij de aankoop van een toestel kijk je best voor een wifi kaart waarbij ac en 2x2 vermeld staan.

Wifi kaarten die enkel 802.11bg vermelden zullen slechte prestaties halen op ons draadloos netwerk. Je hoeft hiervoor geen nieuw toestel aan te schaffen. Je kan een bijvoorbeeld een usb wifi dongle aankopen.