Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoeks­projecten

Art-Ie

In 'Artificiële Intelligentie Inspiratie' (Art-Ie) wordt onderzocht hoe de grensregio Vlaanderen-Nederland kan worden versterkt op het vlak van digitale innovatie, met focus op Artificiële Intelligentie (AI). Het wil voornamelijk kmo's samenbrengen met kennisinstellingen.        

Bridges by Mentors

BRIDGES by MENTORS onderzoekt welke voorwaarden nodig zijn om studenten van hogeronderwijsinstellingen te motiveren en te mentoren om contact te leggen met studenten uit andere landen.                                                                                                

EntrepeneurUganda

Er is een hoge werkloosheidsgraad bij jongeren in Oeganda (83%, UBOS 2018). Tijdens dit onderzoek wordt bekeken hoe MUST (Mbarara University of Science and Technology) worden versterkt op het vlak van innovatie, technologie en ondernemerschap.                                     

REALPRINT

Voor de maakindustrie binnen de kunststofsector is het een uitdaging om het verschil tussen prototype en productie zo klein mogelijk te krijgen. Howest wil handvaten bieden aan bedrijven om eindproductgerichte prototypes te bouwen en zo betere ontwerpbeslissingen te kunnen nemen.

ERGO XR

Het doel van ERGO XR is het ontwikkelen van een Mixed Reality-applicatie waarmee leerlingen op een correcte en wetenschappelijk onderbouwde manier technieken leren om te tillen en heffen. De oefeningen zijn relevant voor de opleiding hout, bouw, elektriciteit, mechanica en zorg. 

SSB

SSB

De projectdoelstelling van Smart Services Bridge is het ontwikkelen van verbanden en synergieën tussen bedrijven, meer specifiek KMO's/MKB's, en het hoger onderwijs in de Grensregio Vlaanderen-Nederland om het innovatievermogen in de regio te stimuleren.                          

EDHUBCO

Evoluties en competenties van leerlingen en studenten helder en overzichtelijk in kaart krijgen. Dat wil dit onderzoek in samenwerking met secundaire scholen bereiken. 

Brugge beweegt

Het project Brugge Beweegt is een structurele samenwerking tussen Howest en Stad Brugge om studenten in te zetten om alle Bruggelingen aan te zetten tot bewegen. Brugge Beweegt is een dienstverleningsproject waar initiatieven rond beweging, gezondheid en sport ingekleurd worden d

FLEXICAP

Flexicap wil de collectieve inzichten rond de invoering van de digitale meter ontsluiten en op die manier hedendaagse oplossingen voor de verbruiker creëren om de energiefactuur beter te beheersen.                                                                                   

VersnelAI

Vlaamse kmo's zijn op vandaag al overtuigd van de waarde van data. Dit project toont hen de best practices om er matuurder mee om te gaan.