Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderzoeks­projecten

Art-Ie

In 'Artificiële Intelligentie Inspiratie' (Art-Ie) wordt onderzocht hoe de grensregio Vlaanderen-Nederland kan worden versterkt op het vlak van digitale innovatie, met focus op Artificiële Intelligentie (AI). Het wil voornamelijk kmo's samenbrengen met kennisinstellingen.        

ERGO XR

Het doel van ERGO XR is het ontwikkelen van een Mixed Reality-app waarmee leerlingen op een correcte en wetenschappelijk onderbouwde manier technieken leren om te tillen en heffen. De oefeningen zijn relevant voor de opleidingen hout, bouw, elektriciteit, mechanica en zorg.      

AI-UPD8

De Howest-onderzoeksgroepen DAE Research en Business en Media willen met AI-UPD8 een levend kennis- en expertisecentrum zijn en blijven voor elke Vlaamse kmo die met vragen zit rond generatieve AI, geïnspireerd wil worden of begeleiding nodig heeft bij de implementatie.          

YET 20

“The best is YET to come” bouwt verder op het onderzoeksproject YET (Youth Environment & engagement Tool) dat in opdracht van de Vlaamse Gemeenschap, Departement Omgeving werd uitgevoerd en paste in de subsidie-oproep “Samen verbeelden we ruimte”.                                 

CyberHubs

Het CyberHubs-project heeft als doel het ecosysteem van cybersecurityvaardigheden in Europa te verbeteren door een netwerk van 7 Cybersecurity Skills Hubs op te zetten in België, Estland, Griekenland, Hongarije, Litouwen, Slovenië en Spanje.                                       

WEB3-MV-lab

Howest streeft naar de ontwikkeling en openstelling van geavanceerde onderzoeksinfrastructuur om Vlaamse ondernemingen, overheden, organisaties en burgers te ondersteunen tijdens hun digitalisering. Howest gaat in dat kader een WEB3 & Metaverse Experience Lab oprichten.          

STARlab

In dit project doen het Howest AI Lab en het Howest Energy Lab een gezamenlijke inspanning om hun bestaande AI-onderzoeksinfrastructuur uit te breiden, met als doel het kunnen ontwikkelen en trainen van de nieuwe generatie AI-modellen.                                             

FLEXICAP

Flexicap wil de collectieve inzichten rond de invoering van de digitale meter ontsluiten en op die manier hedendaagse oplossingen voor de verbruiker creëren om de energiefactuur beter te beheersen.                                                                                   

VersnelAI

Vlaamse kmo's zijn op vandaag al overtuigd van de waarde van data. Dit project toont hen de best practices om er matuurder mee om te gaan.                                                                                                                                              

Health Tech Labs

‘Upscaling Health Tech labs for Accelerating Innovations’ beoogt de uitbouw van de kennisboulevard digital health vanuit Brugge. De vele digitale technologieën (MHealth, XR, AI big data,...) vinden immers hun weg nog niet altijd naar de klant en de zorgprofessional.