Overslaan en naar de inhoud gaan

Howest, Voka en Alert! werken samen een proeftuin van een kwalificerend opleidingstraject uit (graduaatsopleiding in de hr-support) voor werkstudenten. Howest startte vanaf september 2020 met de graduaatsopleiding hr-support, specifiek voor werkstudenten. Het doel van het project is om een flexibel traject op te maken, met de nadruk op blended learning.

De analyse van de verschillende drempels zal deel uitmaken van het project. We kennen op basis van eerdere ervaring al een aantal logische knelpunten/drempels. De werkstudent wordt als individu in zijn/haar totaliteit bekeken in de verschillende contexten werk- leven - leren. De interactieve elementen van de analyse kunnen nog meer weerspiegeld worden in de mogelijke pistes voor aanpassingen van de opleiding. De blik ligt nu vooral op studieduurverlenging en blended leren (wat de opleider kan doen). Een andere piste is in samenspraak met de bedrijven te bekijken welke componenten op de werkplek en welke op school kunnen geleerd worden. Zo kan gewerkt worden aan op maat gemaakte trajecten met microcomponenten.

Een individuele studie- en/of trajectbegeleiding voor werkstudenten zal hier ook noodzakelijk zijn en dus voorzien worden.