Voor kinderen en jongeren

Je bent gebeten door wetenschap en techniek? Howest heeft een uniek aanbod aan activiteiten voor kinderen tussen de 5 en 14 jaar waar experimenteren en onderzoekend leren centraal staan.

Howest heeft een uniek aanbod aan activiteiten voor kinderen tussen de 5 en 14 jaar waar experimenteren en onderzoekend leren centraal staan.

Wetenschapsacademie

wecom_compilatie_brugge_kortrijk.jpg

Tijdens de wetenschapsacademie worden kinderen uit het 5de en 6de leerjaar ondergedompeld in de wondere wereld van STEM. Gedurende zes woensdagnamiddagen gaan ze aan de slag met allerhande STEM-technieken waarbij onderzoekend leren centraal staat. Ontdek het programma in Kortrijk, Brugge en Blankenberge.

Wetenschaps- en techniekkamp Howest

kamp.jpg

Howest organiseert in samenwerking met Stad Kortrijk (sportplus) boeiende zomerkampen met een focus op STEM voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar. Inschrijven kan via sportplus, zodra het zomeraanbod online staat.

Kinderuniversiteit Kortrijk en Brugge

16_LOGO_KINDERUNIVERSITEIT-02.png

De kinderuniversiteit is er voor nieuwsgierige kinderen tussen de 5 en 12 jaar, met een neus voor STEM. Gedurende twee zondagvoormiddagen nodigt Howest de kinderen uit voor een hoorcollege, gevolgd door een interactieve workshop. En voor de ouders voorzien we een boeiende lezing, gekoppeld aan het onderwerp van de Kinderuniversiteit.

Dag van de Wetenschap

Logo Dag van de Wetenschap.png

Tijdens de Dag van de Wetenschap staat wetenschap centraal. Kom en ontdek met het ganse gezin wat wetenschap voor jullie te bieden heeft.

Ontdek het Howest-aanbod in Kortrijk en in Brugge.