The Square

Howest pioniert met aankoop voormalig Devlonics-gebouw om er bedrijven en studenten te laten samenwerken

Howest pioniert met aankoop voormalig Devlonics-gebouw om er bedrijven en studenten te laten samenwerken

Howest is in volle groei. Nadat vorige week bekend raakte dat de Hogeschool West-Vlaanderen vanaf volgend jaar zijn intrek neemt op het Buda-eiland, kocht Howest nu het voormalige gebouw van Devlonics aan Kapel ter Bede. Howest zal er een nieuw concept van onderwijs neerzetten: bedrijven van Howest-alumni zetten er samen met studenten onderzoeks- en dienstverleningsprojecten op.

Howest Campus D

Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen, kan buigen op een heel breed praktijknetwerk. Meer dan 5.000 bedrijven en organisaties fungeren intussen als stageplaats voor onze studenten, Howest doet heel veel onderzoeks- en dienstverleningsprojecten met de profit- en non profitsector en de hogeschool zet sterk in op het stimuleren van studentondernemerschap. Stilaan raken de resultaten van al de inspanningen om dé praktijkgerichte hogeschool van Vlaanderen te zijn, zichtbaar.

Stilaan raken de resultaten van al de inspanningen om dé praktijkgerichte hogeschool van Vlaanderen te zijn, zichtbaar. Heel veel studenten vinden snel werk en een aantal onder hen zetten de stap naar het ondernemerschap door zelf een eigen zaak op te starten.

Jan Durnez, voorzitter van de Raad van Bestuur Howest: “Vandaag zet Howest een nieuwe stap met de aankoop van het voormalig bedrijfsgebouw van Devlonics op Kapel ter Bede. Het gebouw was tot voor kort eigendom van Global Estate Group, de groep rond ondernemer Luc Beke die zelf heel veel belang aan het bijbrengen van ondernemerschap bij de jonge generatie. De onderhandelingen met Global Estate Group verliepen dan ook in een constructieve sfeer.”

Howest Campus D

In het gebouw brengt Howest straks een aantal bedrijven samen met Howest-studenten. Bedrijven die hun intrek nemen in het gebouw, stappen meteen in in een nieuw soort onderwijsverhaal.

Lode De Geyter, algemeen directeur Howest: “Het is de bedoeling dat het gebouw een nieuwe broeihaard wordt van bedrijvigheid. Bedrijven kunnen er samen met studenten, lectoren en onderzoekers projecten opnemen voor de profit en non profit. Nieuwe ideeën van studenten en ondernemers kunnen er rijpen en afgetoetst worden. Ondernemingen kunnen er samen met studenten testomgevingen opzetten en dienstverleningsprojecten uitvoeren.”

De mogelijkheden van dergelijk soort projecten zijn legio. Het is geen toeval dat dit ontstaat in de schoot van Howest.

Dit nieuwe concept toont nogmaals de maatschappelijke inbedding van Howest als praktijkgerichte en ondernemende hogeschool én de professionele kansen die hardwerkende studenten krijgen.