Studenten organiseren avant-premiere en ontwikkelen educatief pakket

HOWEST-studenten organiseren avant-première van films ‘Direction Lourdes’ en ‘Bonnie&Clyde copycats’ van BogusCat productions en ontwerpen lesmap voor secundair onderwijs bij film ‘Direction Lourdes’.

Op woensdag 13 december gaan twee langspeelfilms van de jonge Brugse filmmakers Bo & Gustavo Catilina in première in CC De Dijk in Brugge.

Bonnie&Clyde Copycats

Bonnie&Clyde Copycats is een Engelstalige actiefilm, een stripfiguurachtige parodie op bestaande action flicks, die zich afspeelt in de nabije toekomst, in the United States of Europe. Tevens werd voor deze film de eerste film-carchase doorheen de binnenstad van Brugge gefilmd. De film werd volledig in Brugge gedraaid. (Duur 50m.)

Direction Lourdes

Direction Lourdes is een Franstalige romantische roadmovie, qua sfeer een beetje zoals "Amelie", zo hebben enkele testscreenings uitgewezen. Een coming of age film over een gestructureerde en naïeve jongeman die naar Lourdes gaat om een mirakel te vragen voor zijn vader die op sterven ligt. Onderweg ontmoet hij zijn tegenpool, Lola. (Duur 60m.)

De avant-première van beide films wordt georganiseerd door studenten van de HBO5-opleiding Management Assistant van Howest-IVO Dieter Lammertijn, Geovani Defour, Lindsay Viaene en Nele Vandecasteele. Ze organiseren deze avant-première in het kader van hun afstudeerproject. Op de première presenteren Eva Barbiaux en Anne-Sophie Vercruysse, eindejaarsstudenten Frans uit de opleiding Howest Bachelor Secundair Onderwijs, een lesmap voor ‘Direction Lourdes’. De lesmap werd door de Howest-studenten opgemaakt i.s.m. Focus Franse film en is bestemd voor leerkrachten Frans en leerlingen secundair onderwijs.

Burgemeester Renaat Landuyt verzorgt de inleiding van de avant première.

Meer info: