E3 Harelbeke, studenten Howest Sportjournalistiek

Howest-studenten Sportjournalistiek zorgen voor koersverslag E3-prijs Harelbeke

Howest-studenten Sportjournalistiek zorgen voor koersverslag E3-prijs Harelbeke

Wie vrijdag het koersverloop van de 60ste editie van de Record Bank E3-prijs in Harelbeke volgt via de officiƫle kanalen van de wedstrijdorganisatie, maakt onbewust kennis met het traject Sportjournalistiek van Howest Kortrijk. Vier Howest-studenten staan namelijk in voor het beheer van de website, Facebook- en Twitterpagina van de E3-prijs.

Sinds vorig jaar kan je bij Howest Sportjournalistiek volgen, een keuzetraject binnen de bacheloropleiding Journalistiek. Gastdocenten als Renaat Schotte en Sammy Neirynck leren studenten de kneepjes van het sportverslaggevingsvak.

De goede contacten van de opleiding en haar gastdocenten met het sportveld zorgden er onder meer voor dat komende vrijdag, net als vorig jaar, alle eerstejaarsstudenten sportjournalistiek een rondleiding en blik achter de schermen van dit grote sportevenement krijgen.

Maar er is meer, want vier studenten Heike Nelis, Anton Peene, Emma Smekens en Christiaan Verschave zullen de koers komende vrijdag meer dan ooit van op de eerste rij volgen. Vrijdag beheren zij namelijk de website, Facebook- en Twitterpagina van de organisatie. Zo blijf je op de hoogte van alles in en rond de koers.

Deze praktijkervaring die de studenten op die manier opbouwen, is van onschatbare waarde voor de studenten van deze praktijkgerichte opleiding. Met deze verslaggeving is Sportjournalistiek niet aan zijn proefstuk toe. Wil je een blik werpen op andere werkstukken van onze studenten, ga dan zeker eens een kijkje nemen op www.sportjournalistiek.be

Meer info:

  • Bregt Vermeulen, lector Journalistiek, bregt.vermeulen@howest.be
  • Tom Delmotte, communicatieverantwoordelijke Howest, 0471/98.30.36