Howest-team wint internationale game-ontwikkelingswedstrijd in Cambridge

Howest-team wint internationale game-ontwikkelingswedstrijd in Cambridge

Howest-team wint internationale game-ontwikkelingswedstrijd in Cambridge

Op de internationale game-ontwikkelingswedstrijd Brains Eden in Cambridge ging een team van Howest-studenten van de opleiding Digital Arts and Entertainment met de hoofdprijs aan de haal. Ze ontwikkelden in 48 uur tijd het beste PC Game.

Brains Eden is het grootste studenten game-ontwikkelingsfestival van het Verenigd Koninkrijk. Het wordt elk jaar georganiseerd door de Anglia Ruskin University van Cambridge en geniet de steun van ’s werelds grootste game- en technologiebedrijven zoals Unity, Guerilla Games en Jagex.

Dit jaar namen niet minder dan 34 teams uit onder meer Groot-Brittannië, Frankrijk, Nederland en China deel aan de wedstrijd.

Howest Kortrijk was vertegenwoordigd met drie teams. De deelnemers moesten op amper 48 uur de tijd een game in elkaar boksen rond een thema dat ze pas op vrijdag te horen kregen: Give and Take. Tot zondagavond konden ze hiermee aan de slag.

Het team DAEmons eindigde in de shortlist van beste zes games.

Nog beter verging het team Damn Amazing Education. Zij sleepten de hoofdprijs voor beste PC Game in de wacht. Hun game heet Thrust. Naast de award krijgen de teamleden ook 12 maanden gratis toegang tot Unity Certification Courseware, een must-have voor elke game-developer.

Volgens de internationale jury lag het niveau van deze wedstrijd nog nooit zo hoog als dit jaar.

Voor de Howest-opleiding Digital Arts and Entertainment betekent dit een bevestiging van de ijzersterke reputatie die zij de afgelopen jaren opbouwden. Eerder dit jaar plaatste een internationale ranking de opleiding in de top vijf van de meest toonaangevende creatieve opleidingen ter wereld.

Intussen volgen een 800-tal studenten deze unieke opleiding in Vlaanderen. Onder hen ook 150 internationale studenten, komende uit 23 landen, gaande van Canada tot Japan en Zuid-Afrika. En het studentenaantal is nog steeds stijgend, zo blijkt uit de eerste cijfers na de recente infodagen van Howest.