Howest leert haar studenten ‘Smart Logistics’ kennen

Samen met alle hogescholen die in Vlaanderen Logistiek Management aanbieden, organiseert Howest op 28 maart 2017 een event met als thema ‘Smart Logistics’. Het event plaatst de logistieke sector centraal en leert de jongeren op een heel praktijkgerichte manier (met o.m. tal van bedrijfsbezoeken bij grote spelers) deze tak van de industrie kennen.

Zo’n 450 studenten uit verschillende hogescholen (AP Hogeschool, Karel de Grote, HOWEST, HoGent, PXL, UCLL, Thomas More, Odisee en HOWEST) maken op 28 maart 2017 vanop de eerste rij kennis met ‘Smart logistics’.

HOWEST stelde samen met de andere Vlaamse opleidingen Logistiek management het programma samen. Naast boeiende uiteenzettingen rond het thema staan er ook interessante bedrijfsbezoeken gepland. Studenten krijgen te zien hoe state-of-thearttechnologie logistieke processen vormgeeft. Bedrijven als Euroports, NxtPort, Van Hoecke, Federal Mogul, Cummins, Duvel -Moortgat, Essers, Schencker, Antwerp Port Tours, B-Logistics en Havencentrum Antwerpen zetten de deuren van hun magazijn open of nemen de studenten mee op een tocht door de haven anno 2017.

Op die manier leren de studenten op een heel praktijkgerichte manier de sector kennen. “Wij stelden al langer vast dat onze studenten doeners zijn en meer gemotiveerd en uitgedaagd worden door werkplekleren” zegt Mario Demets, die verantwoordelijke Logistiek management is aan Howest.

“Tot één derde van ons programma bestaat vanaf nu uit werkveldprojecten en leren in het werkveld. Tijdens de opleiding lopen onze studenten dan ook anderhalf semester stage en organiseren wij verschillende bedrijfsbezoeken. Ook deze logistieke dag kadert perfect in onze nieuwe visie op leren.”

Meer info:

  • Mario Demets, afstudeerverantwoordelijke Logistiek management, mario.demets@howest.be (0472 24 08 72)
  • Tom Delmotte, communicatieverantwoordelijke Howest, 0471 98 30 36