Wow Kortrijk

WOW Kortrijk: 240 Howest-studenten, 1 thema, 7 inspiratiesessies

WOW Kortrijk: 240 Howest-studenten, 1 thema, 7 inspiratiesessies

Van 24 tot 28 september 2018 werken 240 derdejaarsstudenten van Howest Kortrijk tijdens WOW Kortrijk aan één groot stadsproject. Centraal thema dit jaar is mobiliteit.

Wat doe je als je als hogeschool praktijkgerichtheid heel belangrijk vindt? Dan start je het academiejaar van de laatstejaarsstudenten meteen met een projectweek! Onder de noemer “WOW Kortrijk” werken 240 Howest-studenten van 24 tot 28 september aan één centraal thema, met name mobiliteit. Samen met de buurthuizen van het Kortrijkse OCMW, Voka en het stadsbestuur werken de studenten aan heel praktische oplossingen voor Kortrijkse mobiliteitsproblemen.

Het unieke aan het concept is dat verschillende opleidingen samenwerken met elkaar. Het gaat om groepjes studenten uit zes verschillende Howest-opleidingen: Industrieel Productontwerpen, Ergotherapie, Sociaal Werk, Communicatiemanagement, Toerisme en Recreatiemanagement en Devine. Elk vanuit hun invalshoek bekijken de studenten het probleem en door het groepswerk komen zij tot verrassende oplossingen en concepten die vaak grote problemen kunnen verhelpen.

De uitvalsbasis voor de week is de nieuwe evenementenhal Depart, vlakbij de rotonde Appel, al langer een zorgenkind van het Kortrijkse verkeer. Voor de inspiratiesessies wijken de studenten uit naar de Budascoop.

Inspiratiesessies zijn presentaties en voorstellingen van sprekers die de studenten tot zoveel mogelijk expertise én creativiteit aansporen. Zo komen lokaal schepen van mobiliteit Axel Weydts of Low Impact Man Steven Vromman langs.

Een bijzondere plek binnen het programma is er voor het Kortrijkse theatercollectief Het Bataljong met haar voorstelling “EyeFeed”. EyeFeed is een theaterstuk over manipulatie, fake news en politiek in digitale tijden dat het publiek wakker wil schudden vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. EyeFeed kruipt in het hoofd van communicatiestrategen en legt bloot wat hun mogelijkheden en gevaren zijn. Teksten zijn van de hand van VRT-journalist Arne De Jaegere.

EyeFeed gaat naar aanleiding van WOW Kortrijk in première op maandag 24 september om 14u30 in de Kortrijkse Budascoop. De weken nadien speelt Het Bataljong de voorstelling nog zes keer, telkens voor een publiek van middelbare scholen, telkens vanuit Kunstencentrum Buda.

Het vele groepswerk tijdens WOW Kortrijk moet na een ongetwijfeld boeiende week uitmonden in het voorstellen van de studentenconcepten op vrijdag 28 september.

Meer info: 
Evelien Martens