Tweedejaars Toerisme en recreatiemanagement op internationale projectweek in Berlijn

De opleiding Bachelor Toerisme en recreatiemanagement organiseert dit jaar voor de achtste keer de internationale projectweek WOW Berlin. In totaal nemen 186 studenten en 20 coaches van 15 hogescholen uit 8 landen (België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Denemarken, Finland, Tsjechië en Nederland) deel aan het project. WOW staat voor ‘window on the world’.
 
Tijdens de projectweek werken de studenten in teams van verschillende nationaliteiten en opleidingen. Het project omarmt immers niet alleen studenten toerisme, maar ook marketing en international business management. De studenten krijgen de opdracht een fictieve touroperator te ontwikkelen, waarbij ze een reisprogramma voor een groep van 20 personen uitwerken, een missie en visie uitschrijven, een logo ontwerpen en hun ‘unique selling point’ definiëren.  
 
Naast een interactief stadsbezoek en verschillende brainstormsessies en werkmomenten, brengen de studenten ook een bezoek aan ITB, de grootste vakbeurs van de toeristische industrie. 
Op de beurs leggen ze contacten met reisbureaus en touroperators en finaliseren ze de research voor hun project. Op het einde van de week presenteren ze hun touroperators aan de jury en worden de prijzen uitgereikt.  
 
Foto’s en filmpjes kan je bekijken via Facebook en Instagram
 
Meer info: 
Eliza Bruneel: eliza.bruneel@howest.be  
Vicky Van Den Heede: vicky.van.den.heede@howest.be

DSC04818.JPG