Studenten sportjournalistiek pieken naar de voorjaarsklassiekers!

De koers is terug in het land en onze studenten sportjournalistiek zitten er midden in: ze vertellen verhalen via sociale media voor onder andere Kuurne-Brussel-Kuurne, Record Bank E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem.

Vorig jaar gaf de organisatie van de E3 Harelbeke als eerste de kans aan vier studenten sportjournalistiek om de hele dag als sociale mediareporters aan de slag te gaan op de dag van de wedstrijd.

De studenten interviewden de favorieten voor de start, maakten leuke filmpjes over de ambiance in de E3 Arena en zorgden online voor live updates van de bloedstollende finale van de koers. Een unieke kans om ervaring op te doen voor jonge sportjournalisten, maar ook voor de sociale mediakanalen van E3 Harelbeke waren de leuke stukjes content een extra meerwaarde. 
 

Screen Shot 2018-03-15 at 14.36.28_1.png

Het succes van vorig jaar krijgt in 2018 een vervolg. Dit jaar werkt howest opnieuw samen met de E3 Harelbeke, maar ook met Kuurne-Brussel-Kuurne en Gent-Wevelgem/Kattekoers Ieper. Op die manier zullen studenten (uit het eerste en tweede jaar) dit voorjaar aan de slag zijn bij drie verschillende wielermonumenten. Het takenpakket is heel gevarieerd: interviews afnemen, korte video’s voor sociale media maken, liveverslaggeving van de wedstrijden, sfeerbeelden nemen,… 

Op vrijdag 23 maart 2018 tekenen studenten Steffi Verheye, Jarne Pollie, Jules De Jonghe, Loïc Richet en Silvan Caulier present om vanop de E3 Harelbeke verslag uit te brengen van de koers en alles daarrond. 

Voor het tweede jaar op rij wordt op de dag van de wedstrijd ook een rondleiding georganiseerd voor de eerstejaarsstudenten sportjournalistiek. Ze krijgen een blik achter de schermen en spreken onder andere met (gastdocent) Renaat Schotte (Sporza) en Hugo Coorevits (Het Nieuwsblad). Wie wil, kan alles volgen via de website, de Twitter– en de Facebookpagina van E3 Harelbeke.

Record Bank E3 Harelbeke, Kuurne-Brussel-Kuurne en Gent-Wevelgem zijn slechts enkele van de vele partners waarmee het keuzetraject sportjournalistiek samenwerkt.

Meer info? 
Bregt Vermeulen: bregt.vermeulen@howest.be