Studenten Bachelor Toegepaste Architectuur werken in internationaal gezelschap aan floating school

Deze week zakken Nederlandse en Deense studenten architectuur af naar Brugge om er samen met onze studenten Bachelor Toegepaste Architectuur projecten uit te werken die kaderen in de Triënnale Brugge die dit jaar The Liquid City and Floating School als centraal thema heeft.

Howest vindt het belangrijk dat haar studenten tijdens hun studies internationale ervaringen opdoen. Dat gebeurt niet enkel door studenten zelf naar het buitenland te sturen, bijvoorbeeld in het kader van Erasmus, maar ook door studenten samen met buitenlandse partnerscholen te laten werken aan projecten. Studenten worden op die momenten uit hun comfortzone gehaald en worden in internationale groepen ingedeeld waar ze bij het communiceren en werken aan projecten met andere culturen geconfronteerd worden.

Zo houdt de opleiding Toegepaste Architectuur elk jaar haar projectweek. Studenten uit verschillende landen zakken dan naar Brugge af. Dit keer gaat het om studenten van de Via University uit Denemarken en de Hogeschool Rotterdam uit Nederland.

In de week van 16 tot 20 april zullen zij samen werken rond het thema The Liquid City – Floating School. Dit thema werd naar voor geschoven door de Triënnale Brugge. Uitdaging voor de studenten is om na te denken over en nieuwe concepten naar voor te schuiven over hoe water in de stad beter kan gebruikt worden voor het organiseren van onderwijs en het invullen van stedelijke functies.

Studenten zullen werken in groepen van 5 à 6 studenten en komen tegen het einde van de week tot effectieve prototypes. Klemtoon ligt op het creatieve. Studenten worden van achter de boeken gehaald en stomen creatieve en atypische voorstellen klaar.

Uiteraard worden zij hierin niet aan hun lot overgelaten. Doorheen de projectweek krijgen zij verschillende inspiratieworkshops aangeboden, onder meer door mensen uit het werkveld zoals medewerkers van de Brugse Triënnale die komen getuigen over de uitdagingen van drijvende constructies.

Alles moet uitmonden in een presentatie van de werken op vrijdag 20 april. Betrachting is dat er prototypes getoond worden die ook werkelijk kunnen drijven.

De projectweek kwam mede tot stand dankzij de steun van Provincie West-Vlaanderen

Meer info:
Pieter Vandewalle, lector Toegepaste Architectuur Howest Brugge, 0474/75.83.61
Tom Delmotte, woordvoerder Howest, 0471/98.30.36

 

erea-crop-u13124.png