Student-ondernemer van Howest helpt met eigen bedrijf iedereen de digitale sneltrein op

Alexander Vandepitte, student Toegepaste Informatica aan Howest, richtte vorig jaar met MyCWeb zijn eigen bedrijf op. Een jaar later breidt de student-ondernemer de dienstverlening uit met IT-hulp aan huis voor zowel particulieren als bedrijven. MyCWeb doet daarvoor een beroep op een pool van studenten Toegepaste Informatica. 

Minder vaardige mensen en bedrijven met een gebrek aan IT-kennis mee de digitale sneltrein op krijgen, dat is waar de 19-jarige Alexander Vandepitte naartoe wil met de nieuwe service van zijn start-up MyCWeb. De student-ondernemer van Howest is van mening dat digitalisering het leven van elke persoon zou moeten vereenvoudigen. “De digitalisering gaat echter zo snel dat heel wat mensen niet meer mee kunnen. Met dit in het achterhoofd stuur ik studenten Toegepaste Informatica voortaan langs om elke IT-vraag en elk IT-probleem op te lossen.”

IT-ondersteuning voor particulieren en bedrijven

Met de nieuwe service mikt MyCWeb op iedereen die nood heeft aan hulp met de computer, smartphone of andere digitale toestellen. Dat kunnen senioren, anderstaligen, laaggeletterden, hoogopgeleiden of jongeren zijn, maar ook startende ondernemingen, kmo’s en internationale bedrijven. De studenten Toegepaste Informatica bieden dus zowel bedrijven als particulieren concrete antwoorden op praktische IT-vragen. Hoe doe je bijvoorbeeld een overschrijving met je telefoon? Hoe werk je met Smartschool of Doccle? Of hoe weet je of een e-mail betrouwbaar is? Bedrijven worden dan weer op weg gezet bij het opzetten van back-upoplossingen, opslag in de cloud of de automatisering van processen.

Laagdrempelige service in West- en Oost-Vlaanderen

“Iedereen kan bij MyCWeb terecht voor IT-support”, verduidelijkt oprichter Alexander Vandepitte. “We lossen informaticaproblemen op, we geven bijlessen en we verkopen laptops, printers of smartphones. We hebben ook partners om websites te ontwerpen. De rode draad doorheen onze dienstverlening is dat we uitsluitend met informaticastudenten werken, de prijzen zo laag mogelijk houden en steeds dezelfde student toewijzen aan elke klant. Zo houden we onze service informeel en laagdrempelig.” MyCWeb is actief in de studentensteden Brugge, Gent en Kortrijk, maar ook in heel West- en Oost-Vlaanderen. “We werken vandaag met een tiental studenten, maar we groeien snel. Werken met en voor MyCWeb is trouwens een echte win-win. De klanten kunnen rekenen op betaalbare ondersteuning, terwijl de studenten ervaring kunnen opdoen”, besluit Alexander.

Studeren en ondernemen aan Howest

Studenten opleiden die na hun studies meteen inzetbaar zijn, is een van de strategische doelstellingen van Howest. Wie niet kan wachten om te ondernemen, krijgt al tijdens zijn studies de kans om een start-up te lanceren. Howest stimuleert en faciliteert dit op verschillende manieren. In eerste instantie met begeleiding en expertise in de opstartfase. Daarnaast kunnen opdrachten voor bepaalde opleidingsonderdelen waar mogelijk in het kader van de eigen startende onderneming uitgevoerd worden. En ook de stage kan in het eigen bedrijf, onder begeleiding van een van de ondernemerscoaches. In The Vibe in Brugge vinden student-ondernemers tot slot een incubator met focus op bedrijven die rond IT, cybersecurity en blockchain werken.

Meer informatie

Tussen 19 september en 9 oktober 2022 krijgt elke klant een korting van 5% om de opstart van de nieuwe service te vieren.