Stagemarkt Howest gaat digitaal door op 16 september

Stagemarkt Howest gaat digitaal door op 16 september

Stagemarkt Howest gaat digitaal door op 16 september

Corona doet veel in het water vallen, maar alvast niét de stagemarkt. Omdat dit event voor studenten zo belangrijk is om de meest geschikte stageplaats te vinden, werd besloten dat het ook dit jaar zal doorgaan. Zij het in een digitale editie.

De stagemarkt wordt jaarlijks georganiseerd door de IT-bachelors (MCT en TI) en -graduaten (Programmeren, Systeem- en Netwerkbeheer, IoT en MIT) van Howest. Tijdens dit – in andere omstandigheden live in TRAX gehouden – event kunnen bedrijven zichzelf voorstellen aan de laatstejaarsstudenten van deze opleidingen en mogelijke stageopdrachten en -projecten met hen bespreken. Die kennismakingen gebeuren volgens het principe van speeddaten: tien minuten per contact. Op die manier kunnen die bedrijven én studenten niet alleen de beste match vinden voor een samenwerking, het laat studenten ook toe hun sollicitatie-skills aan te scherpen.

Keynote van minister

Gezien het belang van de stagemarkt voor een succesvolle match werd besloten ook in 2020 een editie te organiseren. Die gaat door op 16 september, maar gezien omstandigheden volledig digitaal. “Dat is absoluut geen sinecure”, aldus Anke Knockaert, event- en PR-assistent aan Howest. “Want hoe organiseer je die opeenvolgende gesprekken tussen studenten en 120 bedrijven? Door heel wat meeting-aanvragen via Teams op te zetten is ons dat uiteindelijk gelukt. We hebben zelfs een keynote speaker voor de ochtend kunnen regelen: Federaal minister van Werk en Economie Nathalie Muylle zal de deelnemende bedrijven online toespreken.”

“Uiteraard is het jammer dat de stagemarkt niet live kan doorgaan. Want naast de contactmomenten tussen studenten en bedrijven vallen ook de netwerkmomenten tussen de bedrijven onderling en tussen de bedrijven en Howest-medewerkers weg. Maar laten we nu vooral dankbaar zijn dat er ondanks corona toch een editie kan plaatsvinden”, besluit Anke Knockaert. “We willen de deelnemende bedrijven dan ook bedanken voor hun flexibiliteit en zoeken nog een manier om hen hiervoor te bedanken.”