Howest Sports and Wellbeing Contest 2018

Sports and Wellbeing Contest 2018

Sports and Wellbeing Contest 2018

Vanaf vandaag zijn Howest en UGent gastheer voor de Sports and Wellbeing Contest 2018. 
De wedstrijd brengt 150 (inter)nationale studenten, bewegingsdeskundingen en productontwerpers in spe, samen om in teams te werken aan een innovatieve bedrijfscase die een vraagstuk rond sport of welzijn voorlegt. Op 22 februari vindt de eindjurering plaats.

Van 12 tot 22 februari organiseren Howest (opleidingen Industrieel Productontwerpen en Sport & Bewegen) en UGent 'Sports and Wellbeing Contest 2018' in het Howest Industrial Design Center

Gedurende een intensieve tweeweekse worden de studenten uitgedaagd om, in overleg met bedrijven en de doelgroep, ideeën uit te werken tot een concreet prototype. 
De 150 jongeren komen uit Vlaanderen, Nederland, Zweden en Letland.

De bedrijfscases van editie 2018 zijn heel uiteenlopend: een technisch concept voor de visualisatie van de dodehoek van vrachtwagens bij de fietser; een digitale en opblaasbare fun- en beweegexperience voor bedrijfsevents; een interactieve basketballervaring voor jongeren; een mobiel werkstation om werknemers productiever in de natuur te laten werken; het ontwerpen van een gameplay voor beweegtraining bij ouderen...

Zoals de naam doet vermoeden, is het doel van de wedstrijd om meer mensen aan het bewegen te krijgen op laagdrempelige en innovatieve manieren, om de sport- en beweegsector in Vlaanderen te laten inzetten op design thinking en innovatie en om studenten warm te maken voor ondernemerschap vanuit deze maatschappelijke thema's. 

Op donderdagnamiddag 22 februari wordt de contest afgesloten met een expo waarop de eindresultaten te bewonderen zijn, een jurymoment met de deelnemende bedrijven en een prijsuitreiking. 
Deelnemers aan de jury zijn onder meer mensen van Living Tomorrow, Sport Vlaanderen, maar ook van stad Kortrijk, dit jaar European City of Sports 2018.