Sportinnovatiecampus Innovation Expo verwacht mooie opkomst

Op donderdagmiddag 21 april gaat de Innovation Expo door in de Brugse Sportinnovatiecampus van Howest. De Innovation Expo brengt professionals uit de sport- en beweegsector samen en toont de nieuwste innovaties op het vlak van bewegen. Met 150 ingeschreven professionals belooft het event een succes te worden. Ook de Sportinnovatiemobiel wordt in primeur voorgesteld.

Innovatie in sport en bewegen

Tijdens de Sportinnovatiecampus Innovation Expo stellen studenten en onderzoekers van Howest hun prototypes en onderzoeksprojecten voor vernieuwende beweegtools voor. Dit jaar worden meer dan twintig demo’s getoond aan iedereen die zich wil laten inspireren door innovatieve sport- en beweegtoepassingen. Je vindt er onder andere innovatieprojecten met sensoren voor het tracken van je lichaamshouding tijdens het werk, hybride gametoepassingen in bijvoorbeeld virtual reality, interactieve scoreborden en geautomatiseerde lockers. 

Sportinnovatiecampus als proeftuin 

De Sportinnovatiecampus van Howest en Sport Vlaanderen zet al sinds de oprichting in 2016 in op innovatie in de sector van sport en bewegen. Het is dé proeftuin om nieuwe sport- en beweeginnovaties te bedenken, te ontwikkelen en uit te testen. Hier worden de zaadjes voor de toekomst van sport en bewegen geplant. Howest-studenten en -projectmedewerkers uit zowel technische (IT, game development..) als gezondheidsopleidingen (Sport en Bewegen, Toegepaste Gezondheidswetenschappen…) werken er samen aan projecten die vaak ontstaan vanuit vragen van partners uit het werkveld (bedrijven, sportfederaties…).

Eerste exergaminghal van België

Op donderdag 21 april krijgen bezoekers ook de kans om de Sportscube for Active Gaming te bezoeken, een ander gezamenlijk project van Sport Vlaanderen en Howest. Het is de eerste exergaminghal van het land waar het grote publiek door Howest en ook extern ontwikkelde exergames kan spelen. Sinds de officiële opening van de Sportscube in september hebben al heel wat bezoekers kunnen kennismaken met de wondere wereld van exergaming en hun reacties zijn alvast erg enthousiast. 

Sportinnovatiemobiel in primeur

Op de expo presenteren Sport Vlaanderen en Howest bovendien in primeur de Sportinnovatiemobiel. Dat is een nieuwe mobiele variant van de Sportscube die alle Vlamingen zal laten kennismaken met exergaming, als ideale match tussen gamen en bewegen.

Meer info