Ook dit jaar zet Howest haar schouders onder de Week van de Zorg

In het kader van de gezondheid van onze studenten, medewerkers en toekomstige studenten wensen wij geen enkel risico te nemen en heeft het Howest-bestuur beslist om de initiatieven op zondag 15 maart te annuleren.

Met een Kinderuniversiteit, een beleefdag (ism VDAB) en diverse infosessies en demonstraties rond traditionele Chinese Gezondheidszorg kunnen jong en oud ook bij Howest terecht tijdens de Week van de Zorg. 

Beleefdag werken in de zorg (ism VDAB) – dinsdag 10 maart

Op 10 maart tussen 10u en 15u organiseren we een beleefdag over werken in de zorgsector. Je kan dan zien, voelen en proeven hoe het is om te werken in de zorg. Zorgverleners delen hun ervaring met jou en VDAB-bemiddelaars zetten je op het juiste job- op opleidingsspoor. In de zorgsector zijn er handen te kort en de kans op werk is zeer groot.  Nog niet op zoek naar een job of opleiding die bij je past? Volg dan de virtual reality tour van het lichaam, oefen je eigen zorgskills en maak kennis met zorginstrumenten. 

  • Meer info 
  • Locatie: Howest Campus Brugge Station – BST 5, Rijselstraat 5 te Brugge

Interactieve rondleiding in Howest Hospital – woensdag 11 maart

Op woensdag 11 maart om 13u30 voorzien we een rondleiding in Howest Hopsital waar je op een interactieve manier kennis maakt met het beroep van verpleegkundige.

Kinderuniversiteit Brugge ‘Heb jij een hart voor de zorg?’ – zondag 15 maart (GEANNULEERD)

Kinderen tussen 8 en 12 jaar worden verpleegkundige voor een dag in het Howest Hospital te Brugge. Tijdens diverse workshops leren ze reanimeren, de eerste zorg toedienen en staan stil bij dementie.

Traditionele geneeskunde in het Confuciusinstituut – zondag 15 maart (GEANNULEERD)

Van 14h00 tot 17h00 kan u terecht in het Confuciusinstituut voor een aantal infosessies en demonstraties rond traditionele Chinese gezondheidszorg.

Het  Instituut voor Complementaire Zorg Opleidingen  (ICZO)  stelt haar opleidingen  en navormingen voor. ICZO is partner van Howest in de postgraduaten “acupunctuur” en “Chinese gezondheidszorg”:     

  • 14h00-15h30:   voetreflexologie (infomoment en demonstratie)
  • 15h00-16h00:  qigong (demonstratie)
  • 15h00-16h30: orthomoleculaire gezondheidszorg  (infomoment)
  • 15h30-17h00: acupunctuur, dry needling, tuina; Chinese voedingsleer; fytotherapie (infomoment)

U kan doorlopend  terecht op het Confuciusinstituut om kennis te maken met de culturele achtergrond van de traditionele Chinese gezondheidszorg én met  het personeel van het Confuciusinstituut:
Chinese taal en schrift, lichaam en schrift(*):   acupuncturisten hoeven geen Chinees te kunnen om u te behandelen, maar de terminologie van hun vak is wel Chinees.   Chinees is voor de traditionele Chinese gezondheidszorg wat Latijn is voor onze westerse geneeskunde, farmacie, botanica of rechtsgeleerdheid.   Onze huiskalligrafen laten u kennismaken met de nomenclatuur van de acupunctuurpunten,   zoeken naar het verhaal achter de benamingen van de acupunctuurpunten én  tekenen de punten uit op levend model.  Benjamin Vansteelandt en Felice Vuylsteke (géén acupuncturisten) laten zich bijstaan door gekwalificeerde acupuncturisten.  Een boeiende ontmoeting tussen anatomie en kunst, tussen oost en west. 

Chinese thee, feiten en fictie (*):   Thee, van de in oorsprong Chinese Camellia Sinensis, is heilzaam voor lichaam en geest.  Thee past bij uitstek in de preventieve aanpak die eigen is aan de traditionele Chinese gezondheidszorg.    Herboriste en theespecialiste, Ann Vansteenkiste,  ¬ maakt de heilzame werking van thee aanschouwelijk voor u. Proeven en en ruiken  mag, maar u moet vooral kijken: naar  theeblaadjes,  naar water, naar de instrumenten die u gebruikt om thee te bewaren en te consumeren.    Thee zal er na afloop nooit meer hetzelfde uitzien.  

  • Locatie: Howest Confuciusinstituut, Sint-Jorisstraat 71 te Brugge

(*) Beide sessies vinden doorlopend plaats. Inschrijven niet nodig.