Wetenschapsbattle

Onderzoeker Tijs Verbeke wint Wetenschapsbattle West-Vlaanderen

Onderzoeker Tijs Verbeke wint Wetenschapsbattle West-Vlaanderen

De Wetenschapsbattle is de enige wedstrijd over wetenschap die de hele lagere school betrekt en waar de leerlingen zelf aan het roer staan. Zo selecteren de kinderen de wetenschappers die mogen deelnemen, organiseren ze de volledige battle en stemmen ze voor de beste presentatie.

De Wetenschapsbattle vindt jaarlijks plaats in elke Vlaamse provincie. De geselecteerde wetenschappers krijgen vooraf een presentatietraining. De winnaars per provincie nemen nadien deel aan de Grote Finale. Daar komen we te weten wie de helderste wetenschapper van Vlaanderen is.

Vanuit Howest namen dit jaar twee onderzoekers mee aan de battle in West-Vlaanderen. Sigrid Bosteels had het over het leven en de ervaringen van dove kinderen met de presentatie 'Doe je oren aan/uit'. Tijs Verbeke vertelde de kinderen over de klas van de toekomst en zijn onderzoek naar de interactie tussen fysieke ruimte, onderwijstechnologie – en innovaties in het kader van future proof onderwijs.

En dat viel duidelijk in goede aard, want Tijs Verbeke werd door de kinderen verkozen tot winnaar van de Wetenschapsbattle West-Vlaanderen! Aanstaande vrijdag 16 maart 2018 mag Tijs deelnemen aan de Grote Finale in Technopolis. We wensen Tijs heel veel succes toe! 

DYKYjpUXUAAdq45.jpg