Mooie award voor student Industrieel Productontwerpen

Op het IH2020 event van In4care heeft Kim Jolie, alumnus uit de opleiding Industrieel Productontwerpen aan Howest, een award gekregen voor zijn belpeerhouder. De award is de kers op de taart van een mooie samenwerking met AZ Maria Middelares (Gent) en Pilipili (Kortrijk) binnen het MakerHealth-project van Howest rond low tech-high impact zorginnovaties.

De belpeerhouder is een innovatieve oplossing voor een veelvoorkomend praktisch probleem in ziekenhuizen. Met de belpeer kunnen patiënten een verpleegkundige oproepen en de radio, televisie en zonwering bedienen. Een onmisbaar toestel dus. Om ervoor te zorgen dat het altijd bereikbaar is en niet zomaar op de grond kan vallen, ontwierp IPO-student Kim Jolie een belpeerhouder die eenvoudig aan het ziekenhuisbed kan worden gemonteerd.

“Om eenvoudige oplossingen te ontwerpen voor complexe zorg problemen heb je het inzicht nodig van zorgprofessionals”, licht Lieven De Couvreur, coördinator D4E1-LAB Howest toe. “Dat is onder meer wat we onze studenten Industrieel Productontwerpen leren. Participatief ontwerpen maakt gebruik van het creatief kapitaal binnenin een zorgorganisatie en leidt vaak tot verrassende en haalbare inzichten.”
Op hetzelfde IH2020 event van In4Care bevestigde Howest overigens ook zijn reputatie als innovator tijdens een druk bijgewoonde partnersessie. Van de 72 sessies die tijdens het 3-daags online event werden gegeven, staat de presentatie van Howest in de top 5, in het gezelschap van gevestigde waarden als Imec, Zorgnet-Icuro of KU Leuven.

Blijf je graag op de hoogte over het Vlaio Makerhealth project noteer dan alvast 28 januari 2021 als datum van het slotwebinar. We delen dan de resultaten van de fijne samenwerking tussen zorgorganisaties en industrieel ontwerpbureaus  met getuigenissen uit het werkveld, casestudies en toelichtingen rond methodieken. Registratie voor het event gebeurt voor alle deelnemers via onderstaande link:

Registeren