Je eigen start-up?

In semester 5 leren we om je eigen businesplan uit te werken. Je zoekt samen met enkele medestudenten om een goed idee in het thema "energie" uit te werken tot een echte business.
Tijdens deze module werken we aan heel wat van je belangrijke management skills. Tal van experten komen langs en helpen je bij het opstellen van een goed businessplan. Je kiest een dreamcoach die je kan begeleiden.

In deze module leer je ook samen werken met studenten uit andere opleidingen zoals New Media and Communication Technology, Industrieel Product Ontwerpen en Netwerkeconomie.

Na 12 weken presenteer je je plan voor een externe jury van bedrijfsleiders. Je bent ook present op de start-up beurs waar je je verkoopskills kan uit proberen.

Op de foto zien we Jasper en Jonas met 2 NMCT-collega's op bezoek bij hun dreamcoach Bart Tommelein, Vlaams minister van Energie. De minister had veel lof voor hun start-upproject Solic om het zonnedelen te stimuleren bij de mensen.

Op bezoek bij de minister van Energie

Een andere groep student werkte een module uit om de temperaturen in koelkasten te regelen van vergaderzalen. Heel veel zaaltjes in parochiecentra of jeugdhuizen worden maar enkele keren per week gebruikt. Nu liggen de frigo's soms veel te lang aan, of worden ze te laat aangelegd zodat de dranken niet fris hebben. Met de fridgule module worden de koelkasten geregeld volgens de agenda van de vergaderzaal.

Fridgule groep