Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom van 17u tot 20u30 in Kortrijk, Brugge en Oudenaarde

Tijdens de laatste Howest-infodag van 2022 verwelkomen we je heel graag op onze campussen in Brugge, Kortrijk en Oudenaarde.

Op vrijdag 9 september 2022 geven we je van 17u tot 20u30 alle informatie om net voor de start van het academiejaar je studiekeuze te maken. Met deze infodag richten we ons zowel tot wie start in het hoger onderwijs als tot wie wil overstappen naar een andere opleiding.

Wat staat je te wachten op de infodag?

 • Een rondleiding langs de leslokalen, aula’s, labo’s, ateliers, bibliotheken en restaurants of een vrij bezoek van de campus
 • Uitleg per opleiding over het programma, de stage, de toekomstmogelijkheden, de mix tussen praktijk en theorie…
 • Face to face vragen stellen aan lectoren en studenten
 • Cursusmateriaal, projecten en opleidingsbrochures inkijken
 • Info over de kostprijs van studeren, studiecoaching, op kot gaan… door de dienst Studentenvoorzieningen
 • Inschrijven aan het studentensecretariaat

Voor wie is de infodag?

 • Studenten (en hun ouders) die de deur van de secundaire school achter zich dichtgetrokken hebben en nu starten in het hoger onderwijs.
 • Studenten die in 2021-2022 ingeschreven waren aan de hogeschool of universiteit, maar die op basis van nieuwe interesses of na minder geslaagde herexamens willen overstappen naar een andere opleiding.
 • Studenten die in dit jaar hun diploma hebben gehaald aan een hogeschool of universiteit en in september aan een bijkomende opleiding willen beginnen.
 • Iedereen die aan het werk is en terug wil gaan studeren.
 • Iedereen die aan het werk is en werken en studeren wil combineren tijdens een bijkomende opleiding of een professionaliseringstraject.

Welke opleidingen kan je volgen aan Howest? En waar?

Howest biedt 24 bachelor- en 12 graduaatsopleidingen aan, waarvan er 10 uniek zijn in Vlaanderen. De locatie van elke opleiding (Brugge, Kortrijk of Oudenaarde) vind je hier.

Wacht je liever niet tot de laatste infodag om je in ons opleidingsaanbod te verdiepen? Vanuit het overzicht op de homepage van onze website kan je doorklikken naar de specifieke pagina van elke opleiding.

Daarnaast kan je de brochures van alle opleidingen die je interesseren via onderstaande button aanvragen. Op elke opleidingspagina op onze website kan je bovendien de digitale versie downloaden.

Brochure aanvragen

Waar gaat de infodag door?

Op alle Howest-campussen in Brugge, Kortrijk en Oudenaarde.

Parkeren

De parking van campus Brugge Station (BST1) kan niet gebruikt worden tijdens deze infodag. We bouwen er namelijk aan een gloednieuwe campus. Parkeren in de straten rond de campus (vergeet je parkeerschijf niet) of op de Interparkings aan de voor- of achterzijde van het station kan uiteraard wel. Voor de Oesterparking achter het station kan je een eenmalig uitrijticket ophalen aan ons onthaal, zodat je niet hoeft te betalen (zolang de voorraad strekt).

Inschrijven

Terwijl je op de campus bent, kan je tijdens de infodag van 9 september meteen ook je definitieve inschrijving regelen. Ontdek hoe dit verloopt en wat je zeker moet bijhebben.

Beslis je in de dagen na je bezoek aan Howest? Dan kan je perfect online inschrijven.

Hulp bij je studiekeuze

Kan (of durf) je echt niet kiezen? Dan staan onze talentcoaches voor je klaar. Ze gaan samen met jou op zoek naar de opleiding die het beste bij je talenten en interesses past. En misschien bevestigen ze wel wat je al lang wist. Maak wel eerst een afspraak met Dascha.Debruyne [at] howest.be (Dascha Debruyne) (Brugge) of Frank.Dejonghe [at] howest.be (Frank Dejonghe) (Kortrijk).