Industrial Design Center Howest en UGent campus Kortrijk opent haar deuren

Industrial Design Center Howest en UGent campus Kortrijk opent haar deuren

In aanwezigheid van een driehonderdtal genodigden opende gisteren het uitgebreide Industrial Design Center van Howest en UGent campus Kortrijk haar deuren.

De uitbreiding van de thuishaven van de opleidingen Industrieel Productontwerpen en Industrieel Ontwerpen (aan de Marksesteenweg te Kortrijk) wil een plek zijn waar kruisbestuiving plaatsvindt tussen onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven.

Dat gebeurt nu al, zo bleek ook uit de lezingen die bedrijven als Volkswagen, Ridley en Niko op woensdag 19 juni gaven bij de aftrap van het nieuwe Industrial Design Center.

Na de Business Talks was het aan prominenten Lode De Geyter (algemeen directeur Howest), Rik Van de Walle (rector UGent), Jean de Bethune (gedeputeerde provincie West-Vlaanderen) en Kelly Detavernier (schepen stad Kortrijk) om het gebouw officieel voor geopend te verklaren.

Aansluitend konden de aanwezigen het gebouw zelf ontdekken met onder meer toonruimtes voor studenten, kleine productie-eenheden met de nieuwste technologieën of onderzoekslabo's.

De uitbreiding van het gebouw wordt de komende tien dagen uitvoerig in the picture gezet met onder meer vandaag het bezoek van honderden studenten RHIZO die er hun STEM-project komen bekijken, de jurering van de eindwerken van studenten, een passage van de Kortrijkse Midzomerrun en de uitreiking van de Vlaamse GIP-awards.

Ook de altijd indrukwekkende expo van eindwerken van de studenten is er nog te zien tot de Howest-infodag op zaterdag 29 juni.