Howest week tegen pesten

Ik maak je blij!

Ik maak je blij!

In het kader van de Week tegen Pesten organiseert het Peer Support Project Vlaanderen de “ik maak je blij”-actie. Met kleefblaadjes geven jongeren complimentjes aan elkaar. Peer Support Project leidde intussen al meer dan 120 leerlingen op tot vertrouwensleerling en 50 leerkrachten tot coaches.

Deze week gaat in Vlaanderen en Brussel naar jaarlijkse traditie de Week tegen Pesten door. De actie wil pesten op school een halt toe roepen.
Ook Peer Support Vlaanderen en Neen tegen Pesten doen mee.

Peer Support Vlaanderen is een project van de opleiding Toegepaste Psychologie van Howest. Het project is er een voor, door en met jongeren. Het biedt onder meer opleiding aan jongeren en leerkrachten om vertrouwenspersoon te worden voor leeftijdsgenoten of coach voor de leerlingen.
Intussen werden al meer dan 120 leerlingen en meer dan 50 leerkrachten opgeleid. In september 2018 lanceert Peer Support Vlaanderen trouwens in samenwerking met Borgerhoff-Lamberigts een boek met tips & tricks om met peer support te starten in de school.

In het kader van de Week tegen Pesten ontwikkelt Peer Support Vlaanderen nu de de “Ik-maak-je-blij”-week. Met de actie wil het project focussen op de positieve zaken bij leeftijdsgenoten. Tegenwoordig gaat alles zo snel en hebben we amper nog tijd om stil te staan en gewoon eens te zeggen ‘hé, ik vind jou ongelooflijk de max, bedankt dat je er voor me bent’.

Wat houdt de actie in?

  1. Je neemt een kleefblaadje/post-it en schrijft er een compliment of toffe boodschap op
  2. Je hangt de post-it ergens op een openbare plaats waar iedereen hem kan zien (bibliotheek, station, school, verkeersbord, bus, café,..) of je plakt hem op één van je vrienden
  3. Je neemt een foto van je complimentje en plaatst hem op social media met de hashtag: #ikmaakjeblij
  4. Een toevallige voorbijganger of één van je vrienden loopt langs je post-it en ziet de toffe boodschap.
  5. Hij/zij moet lachen en JIJ hebt zijn/haar dag gemaakt!

Peer Support Vlaanderen wil dat ‘graag zien’ het grootste virus ter wereld moet worden. Plakken is de boodschap!

 

Meer info over de “Ik maak je blij”-actie en over Peer support Vlaanderen:
Heleen Becuwe, Peer Support Vlaanderen, 050 33 32 68, heleen.becuwe@howest.be