Howest verwelkomt voor het eerst delegatie Filipijnse studenten

Howest verwelkomt voor het eerst delegatie Filipijnse studenten

Howest verwelkomt voor het eerst delegatie Filipijnse studenten

Bijzonder bezoek aan Howest: tussen 6 en 19 februari verblijven 28 Filipijnse studenten en docenten op onze campus om meer te leren over duurzame landbouw en innovatief ondernemerschap. De mix van expertise en culturen moet vooral innovatieve ideeën opleveren. 

De Filipijnse delegatie komt naar hier in het kader van het North Intensive Program ondersteund door de Provincie West-Vlaanderen, waaraan naast Howest ook de West-Vlaamse landbouwbedrijven Inagro, 100% West-Vlaams en De Lochting deelnemen. De 22 studenten en zes docenten zullen hier gedurende twee weken duurzame landbouw- en ondernemersoplossingen zoeken voor lokale uitdagingen die het gevolg zijn van de klimaatsverandering. Zo zullen ze focussen op duurzame verpakkingen en hydrocultuur. In de eerste fase van dit vierjarig programma gingen 24 studenten van Howest en Vives voor twee weken naar de Filipijnen. Nu gebeurt dus de omgekeerde beweging.

Op bezoek bij landbouwbedrijven

“Veel Vlaamse studenten kregen al de kans een stage of project te doen in het Globale Zuiden”, aldus Lode De Geyter, algemeen directeur van Howest. “Daarom beslisten we om, samen met de Provincie West-Vlaanderen, hetzelfde te doen voor studenten uit het Zuiden. De Filipijnse en Howest-studenten gaan samen West-Vlaamse landbouwbedrijven bezoeken, om er samen naar innovatieve en creatieve oplossingen te zoeken. Hiervoor krijgen ze gedurende een ‘Agricultural Design Hackaton’ van één week hulp van 80 studenten Industrieel Productontwerpen van Howest én haar Europese partneruniversiteiten. Door deze mix van expertise en culturen verwachten we innovatieve resultaten die vervolgens verder kunnen worden uitgewerkt door de landbouwbedrijven.” 

De resultaten worden voorgesteld op vrijdag 14 februari om 13u in Howest, Campus Kortrijk Weide -  Industrial Design Center van de opleiding Industrieel Productontwerp van Howest. Ook gedeputeerde Jean de Bethune van de Provincie West-Vlaanderen zal hier aanwezig zijn. Dit in het kader van het Synergieproject van de Provincie West-Vlaanderen, die sinds 2019 samenwerkt met verschillende partners in de Filipijnen om klimaatsverandering tegen te gaan. Ook Stad Kortrijk ondersteunt dit project financieel. 

Meer informatie