Howest-studenten bezorgen lector ‘mooiste moment uit carrière’

Onlinelessen zijn al maanden het ‘nieuwe normaal’ in het hoger onderwijs. Tot spijt van wie het benijdt. Maar ook nu slagen heel wat gepassioneerde Howest-lectoren erin om ook deze onderwijsvorm boeiend te houden. Een groep tweedejaarsstudenten Toegepaste Psychologie vond dat dit wel eens gezegd mocht worden. En dus bezorgden ze docente Mieke Traen een verrassing om nooit meer te vergeten.

Collectieve dankjewel

Woensdag 6 januari werd voor Mieke Traen, lector Toegepaste Psychologie, de mooiste dag uit haar carrière. Net toen ze haar onlineles even wilde pauzeren, namen haar studenten het over en brachten ze een collectieve dankjewel uit. Al snel vulde het scherm zich met hartverwarmende boodschappen en enkele studenten spraken hun bijzondere waardering uit voor de inzet en de passie van hun docent. “Ik had dit totaal niet verwacht en was helemaal van mijn melk”, blikt Mieke terug. “Mijn studenten – ik noemde ze spontaan deugnieten – hebben me het mooiste compliment gegeven dat je als lector kan krijgen. 6 januari werd zo met voorsprong de mooiste dag uit mijn onderwijsloopbaan.”

Warme hogeschool, gepassioneerde lectoren

“Toen ik het emotionele filmpje doorgestuurd kreeg van Miekes echtgenoot (die ook lesgeeft aan Howest), heb ik geen moment geaarzeld om deze beklijvende bedanking intern te verspreiden. Het is een prachtig en inspirerend voorbeeld van de warme en persoonlijke aanpak van onze hogeschool. En het is een fantastische motivatie voor al onze lectoren om in deze coronatijden het beste van zichzelf te blijven geven”, aldus een opgetogen algemeen directeur Lode De Geyter. “We zijn ons zeer goed bewust dat dit academiejaar voor heel wat studenten allesbehalve eenvoudig is. Dergelijke initiatieven tonen echter aan wat een gepassioneerde lector teweeg kan brengen. Ik ben er zeker van dat dit ook de rest van ons team de nodige drive en energie zal geven.”

Bekijk het fragment hier