Howest stelt unieke Mind and Makerspace (MaM) open voor scholen en creatievelingen

Howest stelt unieke Mind and Makerspace (MaM) open voor scholen en creatievelingen

Howest stelt unieke Mind and Makerspace (MaM) open voor scholen en creatievelingen

De Mind and Makerspace (MaM), gelegen aan de achterzijde van het station in Brugge, op de campus van Howest, wordt de ontmoetingsplek bij uitstek voor alle denkers en doeners die zich creatief willen uitleven met de nieuwste technologische snufjes.

Brugge profileert zich, onder meer met Handmade in Brugge, als een stad van makers. Vanuit haar profiel als innovatieve, creatieve en ondernemende hogeschool, creëert Howest met het MaM een laagdrempelig platform waar scholen, organisaties of individuele creatievelingen niet alleen gebruik kunnen maken van de meest geavanceerde, technologische technieken maar ook van heel gewone toestellen die buiten het persoonlijk budget vallen. Bovendien kunnen ze er ook workshops volgen om zich allerlei technieken eigen te maken. Hiermee zet Howest, helemaal in lijn met haar opleidingsaanbod in Brugge, in op Social Creativity. Het MaM werd mede mogelijk gemaakt door de provincie West-Vlaanderen en door de Vlaamse Overheid.

Door haar concept biedt het MaM een brede waaier aan mogelijkheden aan om scholen met een STE(A)M-opleiding te ontvangen. Verenigingen kunnen de ruimte huren om er met hun projecten aan de slag te gaan of om workshops aan te bieden. Zo organiseerde INDICOM er onlangs een kamp dat jongeren met diverse achtergronden (16+) de mogelijkheid biedt om een digi-animator attest te behalen. Uiteraard is het MaM ook een uitzonderlijke habitat voor de studenten van Howest zelf.

Het MaM is open voor externen op woensdag van 18.30 u tot 22.00 u en op donderdag van 13.30 tot 22.00 u. De lidmaatschapsbijdrage bedraagt 25 euro voor zes maand. In dit bedrag is het gebruik van de meeste machines en toestellen begrepen. Scholen en organisaties kunnen zich voor meer informatie wenden tot Jan Forrier via hello@mindandmakerspace.com.

Op vrijdag 27 september 2019 zijn alle belangstellenden welkom op een Open Maker Day van 14u30 tot 22u.