Howest pakt uit met nieuwe opleiding én afstudeerrichting

Howest pakt uit met nieuwe opleiding én afstudeerrichting

Howest pakt uit met nieuwe opleiding én afstudeerrichting

Howest wil dat haar opleidingsaanbod perfect aansluit bij wat leeft in de maatschappij. Omdat beeldcultuur vandaag zo belangrijk is, werd daarom de nieuwe opleiding Online & Offline Graphic Design ontwikkeld. En kreeg het graduaat Multimedia en Informatie Technologie (MIT) een gloednieuwe afstudeerrichting.

Onlinevideo is alomtegenwoordig: vlogs, Instagram TV, TikTok, event graphics, greenkeys, dronevideo’s en andere beeldproducten zijn razend populair. Vooral dan bij jongeren. Logisch dus dat Howest hier wil op inspelen. In de nieuwe afstudeerriching Focus Video binnen graduaat Multimedia en Informatie Technologie (MIT) leren studenten video maken en bewerken, gaan ze aan de slag met lenzen, statieven en belichting, en komen ze alles te weten over kadrering, camerastandpunten, livestreams en de online publicatie van hun materiaal. Die nieuwe afstudeerrichting kan alleen in Kortrijk worden gevolgd.

In Brugge pakt Howest dan weer uit met een volledig nieuwe opleiding: Online & Offline Graphic Design is een graduaat voor creatieve doeners, die op heel praktische manier leren hoe ze functionele en mooie designs maken. De studenten kunnen zich bovendien creatief volledig uitleven in de Mind & Makerspace (MaM), die uitgerust is met een state-of-the-art foto- en videostudio. Heel concreet is de nieuwe opleiding Online & Offline Graphic Design een keuzetraject binnen de graduaatsopleiding Industriële Informatica, afstudeerrichting Multimedia en Informatietechnologie.