Howest pakt uit met nieuwe bachelor Digital Design & Development

Op initiatief van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits keurde de Vlaamse regering vandaag de nieuwe bacheloropleiding Digital Design & Development aan de Hogeschool West-Vlaanderen goed. De opleiding situeert zich op het kruispunt van de studiegebieden industriële wetenschappen en technologie en audiovisuele en beeldende kunst.

Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen is bijzonder verheugd dat de Vlaamse regering, dit dossier op initiatief van minister van Onderwijs Hilde Crevits goedkeurde.

Digital Design & Development werd in 2008 voor het eerst aangeboden als een keuzetraject van de bachelor Multimedia & Communicatietechnologie. Al heel snel ontwikkelde het keuzetraject zich tot een volwaardige opleiding die zich volledig richt op de trends & hypes in de digitale wereld. De unieke balans in het curriculum van 50% design en 50% development zorgt voor een sterk online profiel. Deviners zijn creatieve makers. Ze slaan een brug tussen de code en design wereld en dat maakt hen uniek.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: “Het is broodnodig dat ons onderwijs verder de digitale kaart trekt. We zien dat Vlaanderen aantrekkelijk is voor hoogtechnologische bedrijven, startups en mediabedrijven. We moeten er dan ook voor zorgen dat er genoeg mensen zijn met unieke profielen om in die bedrijven aan de slag te gaan. Met de opleiding Digital Design & Development geeft de Hogeschool West-Vlaanderen deze evolutie alvast de wind in de zeilen.”

Algemeen directeur van Howest, Lode De Geyter: “Howest schrijft eens te meer geschiedenis! Een bachelor die aangeboden wordt in twee studiegebieden, die op een unieke manier technologie en creativiteit verbindt, dat is het profiel waar de industrie 4.0 nood aan heeft. Eens te meer bewijst Howest dat het koploper is als het gaat om innovatieve opleidingen. Na de opleiding Industrieel productontwerpen, zetten we Digital Design & Development opnieuw een technologisch creatieve opleiding in de markt.”