Howest Kortrijk en Brugge pakt uit met vier nieuwe graduaatsopleidingen

Howest Kortrijk en Brugge pakt uit met vier nieuwe graduaatsopleidingen

Howest Kortrijk en Brugge pakt uit met vier nieuwe graduaatsopleidingen

Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen, start vanaf september 2019 met maar liefst vier nieuwe graduaatsopleidingen. Deze moeten jongeren aantrekken die afgeschrikt worden door een klassieke hogeschoolopleiding. “We willen de drempel om verder te studeren zo laag mogelijk houden”, klinkt het bij Howest.

Nieuw in ons aanbod graduaatsopleidingen

Concreet gaat het om volgende opleidingen: Internet of Things, HR-Support, Marketing- en Communicatiesupport en Orthopedagogie. Voorheen organiseerden CVO’s de graduaatsopleidingen, nu worden die integraal door hogescholen aangeboden. Kortom, een heel mooie uitbreiding én diversifiëring van het opleidingsaanbod.

“We willen de drempel om verder te studeren zo laag mogelijk houden voor toekomstige studenten”, aldus Randy Lamiere, graduaatscoördinator binnen Howest. “Aangezien wij daarnaast nabijheid van de opleidingen heel belangrijk vinden, hebben we beslist om de opleidingen op twee locaties te organiseren.” De eerste drie van bovenstaande opleidingen worden zowel in Kortrijk als Brugge georganiseerd, Orthopedagogie alleen in Brugge. 

Heel flexibel

Graduaatsopleidingen zijn compacte en arbeidsmarktgerichte opleidingen binnen hoger onderwijs. Studenten kunnen binnen de twee jaar een diploma halen én komen tijdens dit traject intensief in contact met het werkveld, aangezien minstens 1/3e van de opleidingen uit werkplekleren bestaat. “Die praktijkgerichtheid en sterke coaching door lectoren zorgen ervoor dat een graduaatsopleidingen voor velen een haalbare opleiding is in het hoger onderwijs”, vervolgt Lamiere. “Een graduaatsopleiding is daarnaast heel flexibel, aangezien ze ook in een avondtraject worden aangeboden. Ideaal voor bijvoorbeeld werkstudenten. 

Werkzekerheid

Last but not least biedt een graduaatsopleiding aan Howest ook de nodige werkzekerheid. Niet alleen omwille van de praktijkgerichtheid, maar ook de opleidingskwaliteit aan Howest. “Bij bestaande opleidingen als programmeur, netwerkbeheerder, boekhouder en bouwkundig tekenaar zien we dat onze afgestudeerde studenten vlot een mooie job vinden. Voor deze nieuwe opleidingen zal dat niet anders zijn. Ook al omdat wij hiervoor intensief samenwerken met de VDAB, beroepsfederaties en het werkveld”, besluit Randy Lamiere.

Howest organiseert binnenkort verschillende infomomenten rond de nieuwe graduaatsopleidingen.

Meer info vindt u via www.howest.be/graduaat