Howest Goes USA

Howest Goes USA 2018!

Howest Goes USA 2018!

Naar jaarlijkse traditie trokken 120 tweede- en derdejaarsstudenten van de opleidingen Bachelor New Media and Communication Technology, Bachelor Toegepaste Informatica, Bachelor Biomedische Laboratoriumtechnologie en Bachelor Design and Development (Devine) tijdens de eerste week van de paasvakantie naar San Francisco en Silicon Valley.

De inspiratiereis was vrijblijvend en kon opnieuw op heel wat bijval rekenen. Silicon Valley en San Francisco zijn immers het mekka voor elke IT’er.

Naast het exploreren van San Francisco, de gevangenis van Alcatraz en Yosemite National Park, was het hoofddoel natuurlijk kennismaken met de Amerikaanse bedrijfs- en startup-cultuur. Er stonden dan ook heel wat inspirerende bezoeken op de agenda bij toonaangevende bedrijven zoals Google, Pinterest, AirBNB, Oracle, Cloudflare, Hacker One, Thoughtworks, Propeller Health, Berkeley University, BelCham, Obscura Digital, Pitch Interactive en de grootste HTML 5 User Group ter wereld.  

Bij die laatste werd ook al voor de vijfde keer een Belgian Night georganiseerd, waarop studenten hun projecten mochten voorstellen. Keynote spreker die avond was NMCT-alumnus Jens Vanderhaeghen, die nu als enige Belg bij AirBNB werkt.

De talks zijn te bekijken via deze link.