Overslaan en naar de inhoud gaan

Howest Campus Brugge Station is vanaf nu officieel erkend door Febelfin Academy als examenverstrekker voor het behalen van een certicificaat inzake kredietbemiddeling. Howest is de enige plaats in Noord-West-Vlaanderen die deze mogelijkheid biedt. Je hoeft dus niet langer naar de Febelfin Academy in Brussel om het attest te behalen.

Iedereen die aan kredietbemiddeling doet, is sinds 1 november 2015 verplicht om een officieel certificaat voor te leggen. Een wettelijk statuut voor de zogenaamde "tussenpersonen in kredietbemiddeling” (consumentenkredieten en hypothecaire kredieten).

Je kan bij Howest examen afleggen van volgende modules:

  • algemene beginselen van kredietbemiddeling (verplicht)
  • consumentenkredieten (optioneel)
  • hypothecaire kredieten (optioneel)

Wie het examen wil afleggen, heeft twee mogelijkheden:

  • Je neemt uitsluitend deel aan het examen om het certificaat kredietbemiddeling te behalen.
  • Je kiest voor een volwaardige opleiding van één dag met duidelijke en praktijkgerichte ondersteuning, gevolgd door een examen op het einde van de opleidingsdag.

Dit examen is interessant voor een ruime doelgroep. De alumni van de afstudeerrichting Financie- en Verzekeringswezen van de opleiding Bedrijfsmanagement aan Howest Brugge Campus Station kunnen hiermee aantonen dat zij beschikken over alle theoretische kwalificaties om de bank- en verzekerings- of kredietarbeidsmarkt te betreden. Maar, de focus ligt op meer dan alleen pasafgestuuderen. Een certificaat is ook nuttig voor financiële spelers, verzekeringskantoren, bankkantoren, kredietbemiddelaars, grootdistributie, autoverkopers, …

Het examen is een examen met meerkeuzevragen zonder giscorrectie. Verder is geen specifieke voorkennis vereist. Indien je minimum 60% haalt op elk afzonderlijk examen, ontvang je een door de FSMA erkend certificaat. Op die manier kan de vereiste beroepskennis bewezen worden. Voorbereiden op het examen kan via het officieel oefenplatform van Febelfin Academy.

De examens gaan door op verschillende data.

Vragen? Contacteer ons via kredietbemiddeling [at] howest.be (kredietbemiddeling[at]howest[dot]be)

Meer informatie