Howest nieuwe campus Graaf Karel de Goedelaan

Howest en UGent starten met uitbreiding campus Graaf Karel de Goedelaan

Howest en UGent starten met uitbreiding campus Graaf Karel de Goedelaan

In februari starten de werken voor de bouw van een nieuw campusgebouw van Howest op de hoek van de Sint-Martens-Latemlaan en de Graaf Karel de Goedelaan. 
Howest wil het nieuwe gebouw, een ontwerp van architectenbureaus RAU (Thomas Rau, Nederland) en ABDM (Dirk Martens, België), in gebruik nemen tegen september 2020. 
Daarnaast is de hogeschool ook begonnen met de uitbreiding van het Industrial Design Center, de thuishaven van de succesvolle opleidingen Industrieel Product Ontwerpen en Industrieel Ontwerpen.
Tot slot onthulde ook UGent campus Kortrijk haar plannen rond de komst van onderzoekscentrum VEG-i-TEC.

nieuwbouw-howest-kortrijk-01.jpg

Uitbreiding Industrial Design Center
 
De succesvolle opleidingen Industrieel Product Ontwerpen van Howest en Industrieel Ontwerpen van UGent campus Kortrijk kampen al een tijdje met capaciteitsproblemen. 
De huidige gebouwen aan de Marksesteenweg zijn te klein geworden en dus werd besloten om op eigen terreinen een uitbreiding te realiseren. 
Concreet wordt de ruimte tussen het huidige Industrial Design Center en de Algemene Diensten van Howest dichtgebouwd.
Zo komt er extra plaats voor productieruimtes, labo's, lesruimtes en burelen van onderzoekers van UGent campus Kortrijk.
De werken starten op 1 februari en zullen een 8-tal maanden in beslag nemen.

 
Uitbreiding campus Graaf Karel de Goedelaan
 
Daarnaast werden op een bewonersvergadering met de buurt de grote stappen toegelicht rond de nieuwbouw op de hoek van de Graaf Karel de Goedelaan en de Sint-Martens-Latemlaan waar Howest binnenkort start met de uitbreiding van haar campus.