Howest Digital Arts and Entertainment bevestigt wereldklasse

Voor het tweede jaar op rij is de game-opleiding van Howest verkozen tot beste Game Development School ter wereld. Ook in twee andere categorieën handhaaft de opleiding zich in ’s werelds top 10.

Vorig jaar rijfde de gameontwikkelingsopleiding Digital Arts and Entertainment de titel binnen van ’s werelds beste opleiding voor wat betreft het ontwikkelen van games. Het was een titel die veel internationale deuren deed openen. Nieuwsgierig werd dan ook uitgekeken naar de ranking dit jaar.

Vandaag raakte bekend dat The Rookies de Howest-opleiding op nummer één blijft ranken. Met een score van 95 is het verschil met de anderen in de ranking duidelijk: nummer twee haalt 90, nummer drie volgt al op een afstand met 82,5 punten. Het succes van DAE is dus geen eendagsvlieg.

Integendeel, want Digital Arts and Entertainment (DAE) handhaaft zich ook in de top 10 van de wereld in twee andere categorieën. In de categorie ‘best animation’ staat DAE nu op 8, in de ranking ‘best digital illustration’ op 9.

Met deze awards bevestigt Digital Arts and Entertainment zijn wereldklasse. De erkenningen leggen hen geen windeieren. Gerenommeerde internationale bedrijven spreken DAE aan om een samenwerking uit te bouwen, op internationale beurzen hoeft de opleiding zich bijna niet meer voor te stellen.

Een en ander vertaalt zich ook in studentenaantallen. De opleiding boomt ook in het nieuwe academiejaar. Al meer dan 1000 studenten volgen in Kortrijk de opleiding. Onder hen meer dan 200 internationals. Het zorgt ervoor dat Howest nu concrete bouwplannen heeft voor de opleiding. Op een aanpalend stuk grond wil Howest straks haar campus uitbreiden.

Maar ook inhoudelijk zit de opleiding niet stil. Zo bewandelt de opleiding ook meer en meer het pad van Artificial Intelligence. Onlangs werd een nieuw businesstraject boven de doopvont gehouden waarbij ondernemers de geheimen leren kennen van Artificial Intelligence.

U merkt het, zoals het een uitmuntende opleiding behoeft, zitten Digital Arts and Entertainment en Howest niet stil. The future is now, zoals ze zeggen.

Meer info: Kristel Balcaen, internationaal coördinator Digital Arts and Entertainment