Howest Communicatiemanagement start met verkort traject en leidt bachelors in één jaar op tot creatieve communicatiemanagers

1718FB-trackC-site.jpg

Track C is de naam van een éénjarige communicatiemanagementopleiding voor studenten die al een bachelordiploma behaalden. Howest Kortrijk start ermee vanaf september 2018. 
De opleiding komt er op vraag van de arbeidsmarkt die op zoek is naar multidisciplinaire bachelorprofielen met creatieve competenties op vlak van off- en online communicatie.

In een debat over de kwaliteit van ons onderwijs (De zevende dag - 17 juni 2018) onderlijnt schrijfster en docente in het hoger onderwijs Kristien Hemmerechts dat studenten vandaag creatiever zijn en moeten zijn. Onze arbeidsmarkt is immers op zoek naar die creativiteit.

“Nu de digitalisatie van het werkveld continue verandering in de hand werkt, is er nood aan nieuwe profielen. Mensen worden zelf digitaler en technologisch behendiger. Daarom worden van een communicatiemanager meer en meer andere competenties verwacht. Doeltreffende communicatiemethodes en -strategieën vereisen diepgaande kennis van sociale media, beeldbewerking, vloggen, bloggen en een reeks softwareprogramma’s”, aldus Howest-opleidingscoördinator Communicatiemanagement Jan Dauwe.

Creatieve competenties

En dus start de opleiding met een éénjarig traject dat vooral inspeelt op die creativiteit. Met Track C lanceert Howest een verkort communicatiemanagementtraject, een éénjarige bacheloropleiding voor studenten die al een ander bachelordiploma op zak hebben. Studenten ontwikkelen essentiële communicatiekennis in combinatie met hands-on creatieve skills voor doeltreffende offline én digitale communicatie. 

Door te focussen op creativiteit tracht Track C enerzijds methodes aan te reiken om probleemoplossend denken te cultiveren en te stimuleren. Anderzijds gaat de student praktisch aan de slag met fotografie en bewegend beeld, specifieke software voor het bewerken van beelden, het uitwerken van contentstrategieën en dergelijke meer.

Specialisaties naar de arbeidsmarkt

Track C stoomt studenten klaar voor een waaier aan communicatiefuncties: PR-specialist, salesaccount, marketingconsultant, eventmanager, persverantwoordelijke…  Het reeds behaalde diploma van de studenten vormt daarbij ontegensprekelijk een meerwaarde naar de arbeidsmarkt toe. 

Meer informatie over Track C

Meer info

  • Jan Dauwe, coördinator opleiding communicatiemanagement, 0498/452686