Howest cancelt alle uitwisselingen met China vanwege het coronavirus

Howest cancelt alle uitwisselingen met China vanwege het coronavirus

Howest cancelt alle uitwisselingen met China vanwege het coronavirus

De hogeschool West-Vlaanderen (Howest) heeft besloten om de komende maanden alle studenten- en personeelsmobiliteit van en naar het vasteland China te staken. De school vindt het risico op het coronavirus te groot en wil ten allen tijde de gezondheid van studenten en medewerkers waarborgen. Eventuele kosten die deze beslissing met zich meebrengt, neemt de hogeschool voor haar rekening.

Alle uitwisselingen tussen Howest en haar partnerscholen in China worden afgelast vanwege het risico op het coronavirus. “Onze beslissing heeft een impact op een 80-tal van onze studenten en medewerkers, maar hun gezondheid gaat voor”, verklaart Isabelle Pertry, Diensthoofd Internationalisering aan Howest. “In de berichtgeving van de Chinese overheid wordt gezegd dat er geen controle is over het virus en dat er ook besmetting kan plaatsvinden tijdens de incubatietijd, die tot 14 dagen kan duren. Wij willen dan ook geen risico’s nemen.”

Dat wil zeggen dat de Howest-brede inleefreis genaamd China From Within naar Hanghzou, Peking en Shanghai dit jaar niet doorgaat. Het zou de tiende editie worden. Ook een studiereis met studenten en docenten van de opleiding Industrieel Productontwerpen naar de partnerschool in China wordt afgelast. Binnenkort zou er een Chinese student op uitwisseling komen naar Brugge. Ook dit gaat niet door.

De enige uitzondering die Howest wil maken, is voor een student die op stage zou gaan naar het eiland Taiwan. Aangezien de verspreiding van het virus daar heel beperkt is. Als de student er zelf op staat om nog steeds te gaan, zal Howest dit dan ook toestaan. Op voorwaarde dat de student geen vluchten via het vasteland China neemt. Indien het nodig is om de reeds geboekte vlucht om te boeken zal de hogeschool instaan voor de kosten.