Forbes Howest

Forbes looft Howest

Forbes looft Howest

Vorige week kreeg Howest het bezoek van Tom Vander Ark, ondernemer en ook journalist voor het Amerikaanse zakenblad Forbes. Forbes looft Howest, haar opleidingen Industrieel Productontwerpen en Digital Arts and Entertainment en MyMachine, nu in zijn artikel “The best thing since French fries”.

Eind juni was Tom Vander Ark in België op uitnodiging van de MyMachine Global Foundation, opgericht door Piet Grymonprez (Howest), Filip Meuris (Leiedal) en Jan Despiegelaere (Streekfonds). Dat MyMachine al wereldwijd de aandacht trekt is al langer bekend. Dat bewijst opnieuw Tom Vander Ark, die is ingegaan om de keynote te verzorgen op de officiële opening van de MyMachine 2018 Tentoonstelling – dit jaar in Mechelen.

In dat kader bracht Piet Grymonprez (mede-oprichter MyMachine) Tom Vander Ark ook naar Howest. Vander Ark is niet van de minste. Voorheen was Vander Ark de eerste Executive Directer Education van de Bill and Melinda Gates Foundation. De Bill & Melinda Gates foundation is de grootste foundation wereldwijd dat is opgericht met kapitaal van onder meer Bill Gates (mede-oprichter van het bedrijf Microsoft) en Warren Buffet (zakenman en investeerder).

Vander Ark is best-selling auteur van diverse boeken over onderwijs, economie en artificiële intelligentie en leidt het bedrijf Getting Smart dat zich toespitst op de toekomst van het onderwijs. Hij schrijft daarnaast ook bijdragen voor Forbes, het Amerikaanse zakenblad dat sinds 1917 verschijnt, 115 miljoen lezers per maand bereikt en ook bekend staat omwille van zijn jaarlijkse ranking van de rijksten der aarde.

Tom Vander Ark bracht een bezoek aan de opleidingen Digital Arts and Entertainment en Industrieel Productontwerpen van Howest in Kortrijk.

Vander Ark raakte onder de indruk van de manier van werken van Howest en looft vooral de heel praktijkgerichte benadering van de hogeschool. Studenten moeten hard werken, maar dat in erg nauwe samenspraak met het nationale en internationale bedrijfsleven. Die context levert de studenten van Howest praktijkervaring op van erg hoog niveau. Dat levert hen enorme groeikansen en jobopportuniteiten. Design Thinking wordt bij Howest volgens Forbes in zijn meest zuivere vorm benaderd.

De bevindingen van de onderwijsspecialist werden nu neergepend in een artikel dat verscheen op de Forbes-website. De titel van het artikel is sprekend: “Design-focused University, the Best Thing since French fries (which are also Belgian).” Ook het einde is veelbetekenend: “Howest and MyMachine are making design thinking as common in Belgian schools as Frites are on dinner tables.“ Het artikel is voor Howest een zoveelste internationale erkenning van de onderwijsbenadering van Howest en tevens een stimulans om op dezelfde manier verder te gaan.

Lees het volledige artikel

Meer info

  • Piet Grymonprez, MyMachine Global Foundation, +32 475 615 233