Camping Belgica van StuBru werkt volledig op groene energie!

Camping Belgica van StuBru werkt volledig op groene energie dankzij alumnus Brent!

De hele zomer van 2020 is er Camping Belgica op Studio Brussel.

Camping Belgica draait met de hulp van Bolt en Enervest volledig op groene energie. Dankzij de installatie met zonnepanelen en batterijen is Studio Brussel de eerste radiozender in Europa die volledig op groene energie uitzendt.

Onze alumnus Brent Vanhoutte (afgestudeerd in 2019) kon vorige zomer na zijn succesvolle stage ook aan de slag bij Enervest in Gent!
Brent heeft het microgrid met zonnepanelen en batterijen berekend en gedimensioneerd. Zo liggen er op Camping Belgica 72 zonnepanelen met een vermogen van 25kVA. Als de zon schijnt dan gaat deze energie rechtstreeks naar de radioshow. Wekken de zonnepanelen meer energie op dan wordt de overige zonnestroom opgeslagen in een batterij van 285kVA. De batterij levert dan energie zodra de zon verdwijnt zodat Studio Brussel kan blijven uitzenden.

De ambities van Bolt en Enervest zijn om een festival zoals Rock Werchter volledig op hernieuwbare energie te kunnen laten draaien. Dan zijn er meer dan 1.000 zonnepanelen nodig. Dit project, met 72 zonnepanelen, is de ideale testcase voor de volgende festivalzomers.

Wil jij in de toekomst meewerken aan dergelijke prachtige projecten? Schrijf je dan in voor de opleiding Energiemanagement in Howest.

Een mooie samenvatting in deze situatieschets gemaakt door Bolt:

Meer info kan je ook lezen in het artikel uit De Tijd.